Miljø trumfer erhvervsliv

MENINGSMÅLING: I alle aldersgrupper og i alle egne af lande er der opbakning til at prioritere miljø over erhvervsinteresser. Men Venstre-regeringen kan glæde sig over at være i samklang med størstedelen af sine egne vælgere. 

Det sidste store opgør mellem miljø- og erhvervsinteresser kom i striden om landbrugets øgede gødskning og&nbsp;brug af sprøjtemidler.<br>
Det sidste store opgør mellem miljø- og erhvervsinteresser kom i striden om landbrugets øgede gødskning og brug af sprøjtemidler.
Foto: Colourbox
Erik Holstein

Nogle gange spiller miljø og erhvervsinteresser fint sammen. Men når der er en konflikt, skal miljøets interesser prioriteres højest. Det er holdningen hos et solidt flertal af befolkningen, der dermed lægger et andet snit end Venstre-regeringen. Resultatet fremgår af en ny meningsmåling udført af Norstat for Altinget.

Diskussionen om miljø kontra erhvervsinteresser og konkurrencehensyn blev brandvarm under slagsmålet om landbrugspakken. Men modsætningen findes i mange andre varianter, ikke mindst i debatten om bindende klimamål på 40 procent, der vil medføre omkostninger for dele af erhvervslivet.

Røde er grønne
Meningsmålingen viser interessante forskelle mellem partierne.

Dokumentation

Sådan har vi spurgt:

Hvad mener du som udgangspunkt skal prioriteres højest, hvis politikerne i en sag skal vælge mellem erhvervslivets økonomiske interesser på den ene side og miljøinteresser på den anden side?

- Erhvervslivets interesser: 29 procent
- Miljøets interesser: 51 procent
- Ved ikke: 20 procent

Meningsmålingen er foretaget på Norstats internetpanel for Altinget blandt 1004 svarpersoner fra et repræsentativt udsnit af befolkningen over 18 år. Data er vægtede efter Altingets seneste gennemsnit af meningsmålinger, så de også er politisk repræsentative. Svarene er indsamlet i perioden 7. til 11. april 2016.

Se tallene her


0:000:00