Mindeord: Tidl. bestyrelsesformand Karsten Havnø (61)

Koncerndirektør Jacob Høst-Madsen, DHI, skriver mindeord om tidligere bestyrelsesformand for DHI Karsten Havnø. Han blev 61 år gammel.

Nikolaj L. Simonsen

Danmark har mistet en af de mest visionære ledere inden for arbejde med vand og vandmiljø.

Med en civilingeniøreksamen med speciale i matematisk modellering fra DTU begyndte Karsten Havnø i 1978 som udviklingsingeniør hos DHI. Det blev starten til en bemærkelsesværdig karriere, der bidrog til at gøre DHI til en af verdens absolut førende virksomheder inden for vand og vandmiljø.

Karsten Havnø startede som udvikler af matematiske modeller, der kan beskrive vands strømninger og udvikling af vandkvalitet i åbne og lukkede systemer. Modellerne blev gjort anvendelige, så de kunne løse konkrete vandproblemer rundt omkring i verden. Det kunne være problemer med store oversvømmelser, erosion på kyster og i floder, nye kloaksystemer i storbyer eller vandmiljøet i de indre danske farvande. Karsten Havnø kunne tidligt se visionen i at gøre kompliceret softwareteknologi anvendelig for vandingeniører rundt omkring i verden. Meget hurtigt fik Karsten Havnø lederansvar på DHI, og han opbyggede afdelinger, der med hele verden som arbejdsplads fik udbredt DHI’s avancerede modelleringsteknologi.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00