Nye støjregler vil omfatte Østerild-møller

VINDMØLLER: Miljøministeren vil revidere vindmøllebekendtgørelsen og indføre en bindende grænse for lavfrekvent støj. De nye regler vil også omfatte møllerne i Østerild, men Vindmølleindustrien er ikke bekymret.
Anne Burlund

Vi har hele tiden bakket miljøministeren op i ønsket om at få defineret en bindende grænseværdi for lavfrekvent støj, så det kan skabe ro om den kommunale planlægning.

Jan Hylleberg
Direktør, Vindmølleindustrien
Efter flere måneders hæsblæsende debat om, hvorvidt lavfrekvent støj fra vindmøller er sundhedsskadelig og generer naboerne, satte miljøminister Karen Ellemann (V) i januar et arbejde i gang med at udarbejde nye bindende regler på området.

De nye regler er netop sendt i teknisk forhøring. Hvis reglerne bliver vedtaget og indskrevet i en revideret vindmøllebekendtgørelse til efteråret, betyder det, at alle mølleprojekter, der bliver anmeldt, efter de nye regler træder i kraft, skal overholde en grænseværdi på 20 decibel (dB) inden døre.

Reglerne vil således også komme til at gælde for de kommende kæmpemøller i testcentret ved Østerild, men ifølge Vindmølleindustrien vil det ikke ændre noget:

"Det vil ikke have konsekvenser for vindmøllerne i Østerild, for vi har allerede indarbejdet i grundlaget for testcentret, at møllerne skal overholde en grænseværdi på 20 dB, som hele tiden har været den den anbefalede grænseværdi - nu bliver den bare gjort bindende," siger Jan Hylleberg, direktør i Vindmølleindustrien.

0:000:00