Vindmølleindustrien: Ned med afgifterne på klimavenlig energi

GRØNNE AFGIFTER: Vindmølleindustrien efterlyser en differentiering af de grønne afgifter i regeringens skattereform. Differentieringen skal stimulere klimavenligt elforbrug.

Regeringen fokuserer for meget på at nedsætte elforbruget og for lidt på at fremskynde brugen af klimavenligt forbrug som for eksempel vindenergi. Det mener Vindmølleindustrien.

"Statsministerens vision om at gøre Danmark til en grøn vindernation, hvor vi er fri af fossile brændsler i 2050 er en spændende vision. Det kan gøres med enkle midler og forårspakke 2.0 er en god lejlighed til at tage et skridt, hvor markedet vil kunne støtte op om anvendelsen af vedvarende energi," siger administrerende direktør i Vindmølleindustrien Jan Hylleberg. Han påpeger videre, at afgiftsystemet er et vigtigt redskab til at omlægge elforbruget.

"Det skal være nemmere for forbrugerne og erhvervslivet at vælge vedvarende grøn energi til i stedet for at vælge energi over et fra. Ved at indføre lavere afgifter på el produceret på vedvarende energi end el baseret på fossile brændsler vil der være et klart incitament til at vælge grønt, og markedet vil være med til at fremme mere vedvarende energi og samtidig tage nogle mærkbare skridt imod at gøre Danmark til en grøn vindernation. Regeringen bør derfor medtage et forslag om lavere elafgift på el produceret på vedvarende energiformer i Forårspakke 2," afslutter Jan Hylleberg.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00