Stort fald i byggeri af ungdomsboliger

NYHED: Byggeriet af almene ungdomsboliger er faldet drastisk. Det kan få konsekvenser for studievalg, lyder det fra Socialdemokraterne.
Marie Louise Gørvild

I øjeblikket er der omkring 3000 unge på venteliste i København. Deres udsigter til at få en ungdomsbolig inden studiestart til sommer svinger fra håbløs til umulig.

Dennis Christensen
Kontorchef for beboerservice, DAB
Fakta

Byggeri af private ungdomsboliger:

I forbindelse med vedtagelsen af boligpakken i december 2002 blev der afsat 1 milliard kr. i perioden 2003-2007 til at støtte byggeri af private ungdomsboliger. Boligerne bygges i kommuner med stor koncentration af uddannelsesinstitutioner.


Kilde: Velfærdsministeriet
Byggeriet af almene ungdomsboliger er dalet drastisk over det seneste år. I 2007 blev der blot givet et enkelt tilsagn om byggeri af ungdomsbolig.  

Og det bekymrer Socialdemokraternes boligordfører Bjarne Laustsen (S):

"Det siger noget om, at byggeriet af almene ungdomsboliger er gået i stå. Byggeriet bør ligge stabilt, ligesom efterspørgsel fra ungdomsårgangene ligger nogenlunde stabilt. Det er ikke gavnligt med disse store udsving," lyder det fra Bjarne Laustsen.  

Bekymringen fra Socialdemokraterne går særligt på konsekvenserne for de unges studievalg.

"Konsekvensen kan blive, at selvom de unge kan komme ind på sit drømmestudie, kan de blive nødt til at vælge det fra, hvis ikke de kan få eller betale en bolig. Vi skal derfor passe på at undgå en situation, hvor det smitter af på de unges studievalg."

0:000:00