AE-Rådet: Kvalitet i daginstitutioner falder

NYHED: Mindre tid til udflugter i daginstitutionerne skyldes færre pædagoger og mere administration, viser ny undersøgelse. BUPL nikker genkendende, minister afviser.
Der mangler ressourcer som i ansatte i daginstitutionerne, mener BUPL.
Der mangler ressourcer som i ansatte i daginstitutionerne, mener BUPL.Foto: Altinget.dk
Rikke Schielder Jørgensen

Når alle er så pressede og ikke har mulighed for at bruge deres uddannelse tilfredsstillende, så vender de det ind mod sig selv, i form af stress. Samtidig bliver tolerancen mindre udadtil, når man ikke kan få enderne til at hænge sammen i det daglige

Henning Pedersen
Formand, BUPL
Fakta

Bureau 2000 Aps er et uafhængigt analyseinstitut.

Bureau 2000, stiftet i 1987, beskæftiger sig blandt andet med børnepasning, kommunale forhold, arbejdsmarked og sundhedsområdet.


Kilde: Bureau2000.dk

Antallet af voksne pr. barn i de danske daginstitutioner falder og har gjort det siden 2001. Det betyder mindre tid til det enkelte barn og dermed ringere kvalitet i pasningen i vuggestuer og børnehaver.

Det viser en undersøgelse, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, AE, i samarbejde med Bureau 2000 har lavet. Tallene heri viser, at der en helt almindelig dag i gennemsnit er én voksen til 4,3 børn i en vuggestue. I børnehaven er antallet af børn per voksen oppe på 9,5.

Det svarer for de to typer daginstitutioner til et fald i antallet af voksne pr. barn på 7 og 10 pct.

0:000:00