Førtidspensionsreformen fra 2003 skal rettes op

REFORM: Førtidspensionsreformen fra 2003 har ikke opfyldt målet og møder hård kritik. Større ensartethed i sagsbehandlingen og tidsbegrænset førtidspension kan være på vej.
Foto: colourbox
Morten Øyen

Man må konstatere, at det ikke er første gang, man hører den kritik. Ja, det fungerer jo ikke optimalt.

Martin Henriksen
Socialordfører, DF
Fakta

Du kan kun få førtidspension, hvis du ikke er i stand til at forsørge dig selv ved arbejde, fordi din arbejdsevne er nedsat. Arbejdsevnen skal være nedsat varigt. Du kan ikke få førtidspension, hvis du kun mister din arbejdsevne i en periode.

Du kan ikke få førtidspension, hvis du kan forbedre din arbejdsevne gennem aktivering, behandling, revalidering eller på andre måder, så du kan forsørge dig selv på almindelige vilkår eller i et fleksjob. Førtidspension er med andre ord den sidste løsning.

Når kommunen vurderer, om du kan få førtidspension, udarbejder din sagsbehandler en såkaldt ressourceprofil. Profilen beskriver, hvad du kan i forhold til de krav, der stilles på arbejdsmarkedet.


Kilde: borger.dk
Førtidspensionsreformen fra 2003 har ikke ført til et fald i antallet af førtidspensionister. Det var ellers grundideen bag reformen, som krævede, at førtidspension kun skulle
0:000:00