Regeringens civile taskforce vil styrke Frivilligrådet

STØRRE MUSKLER: Frivilligrådet skal have flere ressourcer til at styrke det frivillige sociale arbejde, mener regeringens taskforce. Samtidig vil man fjerne ministerens eneret til at sammensætte rådet.

Mai Mercado (K) er ikke afvisende over for at styrke Frivilligrådet.
Mai Mercado (K) er ikke afvisende over for at styrke Frivilligrådet.Foto: Toke Kristiansen/Altinget.dk
Rasmus Dahl Løppenthin

Frivilligrådet skal have vokseværk og være en mere samlende figur i den frivillige, sociale sektor.

Sådan lyder budskabet fra regeringens taskforce, som offentliggør deres anbefalinger til regeringens civilsamfundsstrategi torsdag.

"Vi vil gerne levere markante input til regeringen, men også kunne kigge regeringen efter i sømmene. Sagen om moms-refusion er et meget godt eksempel. Det skal vi have viden og analysekraft til at kunne levere gode input til den diskussion,” siger formand for Frivilligrådet, Vibe Klarup, som var medlem af taskforcen.

Dokumentation

"Task forcen vurderer, at der er behov for at udvikle og styrke rådets rolle, så det repræsenterer det frivillige sociale område bredere og har en tættere kontakt til aktørerne på området, end det er tilfældet i dag. Dette vil styrke rådgivningen af regeringen og Folketinget om den frivillige sociale sektors muligheder for kvalificeret og effektivt at bidrage til løsning af samfundets sociale udfordringer – løsninger, som giver udsatte grupper øget livskvalitet og bedre muligheder for at deltage i civilsamfundets fællesskaber."

Taskforcens begrundelse for at styrke Frivilligrådet.

Læs mere her.


0:000:00