Sagen om Agron Shala og Danish Crown i Sæby

29/11-05: Ministeren kan ikke besvare alle spørgsmål angående Agron Shala, da besvarelsen vil indeholde fortrolige oplysninger af personfølsom karakter.
Dokumentation
Spørger: Bjarne Laustsen (S)

Spørgsmål S 1009: Hvilke muligheder har ministeren for at give Agron Shala en dispensation, således at han kan arbejde for eksempel ved Danish Crown i Sæby, mens hans sag bliver færdigbehandlet?

Svar fra ministeren: Det er ikke muligt at besvare spørgsmålet inden for de rammer, der gælder for spørgsmål stillet i henhold til Folketingets Forretningsorden § 20, idet besvarelsen ville indeholde fortrolige oplysninger af personfølsom karakter om en konkret udlændingesag.

Spørgsmål S 1010: Vil ministeren oplyse, hvilke betingelser Agron Shala skal opfylde for at få arbejds- og opholdstilladelse i Danmark?

Svar fra ministeren: Der henvises til besvarelsen af spørgsmål nr. S 1009 fra samme spørger.

Spørgsmål S 1011: Vil ministeren oplyse, om Danish Crown i Sæby har afgivet alle relevante oplysninger, som Udlændingestyrelsen har bedt om for at kunne give Agron Shala en arbejds- og opholdstilladelse?

Svar fra ministeren: Der henvises til besvarelsen af spørgsmål nr. S 1009 fra samme spørger.

Spørgsmål S 1012: Vil ministeren oplyse, hvilke oplysninger Udlændingestyrelsen har fået i sagen om Agron Shala?

Svar fra ministeren: Der henvises til besvarelsen af spørgsmål nr. S 1009 fra samme spørger.

Spørgsmål S 1014: Vil ministeren oplyse, hvad hun og andre myndigheder har foretaget sig i forhold til Agron Shala siden afslaget på arbejds- og opholdstilladelse den 16. juli 2005?

Svar fra ministeren: Der henvises til besvarelsen af spørgsmål nr. S 1009 fra samme spørger.

Spørgsmål S 1016: Kan ministeren bekræfte, at spørgeren først henvendte sig til Integrationsministeriet, efter at Agron Shala var fratrådt virksomheden, og at ministerens udtalelse om, at spørgeren har gjort ministeriet opmærksom på, at han fortsat arbejde på Danish Crown i Sæby, er grundløs?

Svar fra ministeren: Jeg har ikke fra sagens parter fået oplyst, om og i givet fald hvornår Agron Shala er fratrådt sit arbejde på Danish Crown i Sæby.

Den 2. november 2005 modtog jeg et brev fra spørgeren af 2. november 2005, hvoraf det fremgår, at spørgeren ønsker, at den klage, som Agron Shalas advokat har indgivet om opsættende virkning, bliver imødekommet, således at Agron Shala kan fortsætte sit arbejde på Slagteriet i Sæby. Videre fremgår det af den vedlagte underskriftsindsamling fra medarbejdere på Danish Crown i Sæby, at Agron Shala har arbejdet på Danish Crown i Sæby i godt 4 år, og at Danish Crown i Sæby gerne vil beholde Agron Shala, da han er en god og stabil arbejdskraft.

Det fremgår af et telegram fra Ritzau af 9. november 2005, at Agron Shala blev fyret fra Danish Crown i Sæby mandag den 7. november 2005.

Spørgsmål S 1017: Vil ministeren redegøre for, hvordan virksomheder som Danish Crown skulle være motiveret for at lave en integrationsindsats over for flygtninge og indvandrere i form af uddannelse og oplæring, hvor man investerer mange midler og tid, når virksomheden risikerer i løbet af kort tid både at få de pågældende medarbejdere udvist af landet og bagefter selv blive meldt til politiet?

Svar fra ministeren: Det er vigtigt, at danske virksomheder deltager i den store integrationsopgave af herboende udlændinge, som det danske samfund har. Uden en stor indsats fra virksomhederne – som f.eks. Danish Crown – kan opgaven ikke løftes.

En meget stor del af de udlændinge, der får opholdstilladelse her i landet som enten flygtninge eller familiesammenførte, og som efterfølgende får en fast tilknytning til arbejdsmarkedet, får lov til at blive her.

Der er imidlertid nogle udlændinge, hvis grundlag for en opholdstilladelse falder bort, inden de får en tidsubegrænset (permanent) opholdstilladelse, og som derfor skal udrejse af landet. Det kan også ske for en udlænding, der er godt undervejs med integrationen i Danmark.

Integrationsarbejdet er ikke spildt, når en udlænding får inddraget sin opholdstilladelse. Den uddannelse, erhvervserfaring og oplæring, som udlændingen har fået her i landet, vil betyde, at den pågældende har gode muligheder for at få et arbejde og skabe sig en god tilværelse i hjemlandet.


0:000:00