Debat

Spot på evidens i socialpolitikken

PRÆSENTATION: Skal evidens fylde mere i det sociale arbejde? Og hvordan bruger vi det i praksis? Det sætter Socialdebatten i denne måned fokus på. Læs mere her, og mød panelet.
Foto: Colourbox
Pernille Diana Castle Møller
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.
Karen Hækkerup sagde det. Annette Vilhelmsen sagde det. Og nu siger den nye socialminister, Manu Sareen, det også: Evidens er vigtigt og skal fylde mere i det sociale arbejde. Og det kan både styrke kvaliteten og spare penge i det offentlige, viser konsulentrapporter.

Men hvordan inddrager man evidens? Er der ikke grænser for evidens, når det handler om mennesker? Handler evidens om øjnene, der ser? Hvad er de gode og dårlige eksempler på evidens i det sociale arbejde?

Det vil Socialdebattens panel sætte fokus på i den kommende måned. 

Alle er velkomne til at blande sig i debatten. Send en mail til [email protected].

Det nye debatpanel består af syv personer, som har særlig viden om, erfaring med eller engagement inden for socialområdet. Læs mere om panelet her:

Fakta

Fra 27. marts og en måned frem handler Socialdebatten om evidens i socialpolitikken.

Socialdebatten på Altinget | Social har til formål at fokusere og styrke den socialpolitiske og socialfaglige debat i Danmark. Løbende inviterer Altinget l Social eksperter, politikere, fagfolk og interesseorganisationer til at debattere udvalgte emner og/eller problemstillinger inden for det sociale område. 

Læs debatten her

Bland dig gerne i debatten ved at sende en mail til [email protected]

 

<img align="left" src="@navn=pernille skipper@" />Pernille Skipper, socialordfører for Enhedslisten.
Pernille Skipper er uddannet cand.jur, fra Københavns Universitet. Hun har været medlem af Enhedslisten siden 2001. Pernille Skipper stillede for første gang op til Folketinget i 2009 og blev valgt ind i 2011. Hun har været socialordfører fra 2013. Derudover er Pernille Skipper retspolitisk ordfører, grundlovsordfører, forskningsordfører og ordfører på det specialiserede socialområde, hvilket hun har været siden 2011. Samme år blev hun også næstformand for Enhedslistens folketingsgruppe.

<img align="left" src="@navn=agi csonka@" />Agi Csonka, adm. direktør for SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd.
Agi Csonka har været direktør for SFI siden 2013. Inden hun kom til SFI, var hun i seks år direktør for Danmarks Evalueringsinstitut (EVA). Hun er uddannet cand.phil. og ph.d. i statskundskab. Hun skriver, at hun er stærkt optaget af samspillet mellem forskning og praksis, og at hun er meget engageret i uddannelsesområdet og er netop blevet udpeget som formand for det nystiftede Råd for Børns Læring. Hun har et bredt kendskab til velfærdsamfundet, men har bl.a. særligt fokuseret på integrationsområdet og arbejdsmarkedspolitik.

<img align="left" src="@navn=ib oustrup@" />Ib Oustrup, direktør i COK- Center for Offentlig Kompetenceudvikling.
Ib Oustrup er uddannet fra Roskilde Universitet og har i hele sin karriere beskæftiget sig med ledelse i og med offentlige organisationer. Han har en fortid som direktør i IDA og har desuden varetaget flere kommunale direktørposter. Ib Oustrup skriver, at han gennem hele sin karriere har været engageret inden for en lang række organisationer, herunder Røde Kors og Danmarks Pædagogiske Forening. I dag er han medlem af VELUX-fondens bevillings- og støtteudvalg på det sociale område.

<img align="left" src="@navn=Henning pedersen@" />Henning Pedersen, formand for Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund (BUPL).
Henning Pedersen har været formand for BUPL siden 2006. Han er uddannet pædagog fra Seminariet for Fritidspædagoger i Vanløse i 1974 og har siden da arbejdet med børn, pædagogik og pædagogisk fagpolitik. BUPL har de seneste to år haft forebyggelse og inklusion som et af sine fokusområder. BUPL har desuden på baggrund af forskning og rundspørger til kommunerne produceret en hvidbog om forebyggelse og inklusion.

<img align="left" src="@navn=bettina post@" />Bettina Post, chefkonsulent ved instituttet for socialt arbejde, Metropol.
Er uddannet socialrådgiver i 1988 og har praktiseret faget i bredeste forstand i 17 år, indtil hun i perioden fra 2004-2012 var valgt til frontfigur i Dansk Socialrådgiverforening. Lagde i 2013 grunden til headspace, som er en landsdækkende frivilligbaseret anonym rådgivning for unge i alderen 12-25 år. Er nu ansat som chefkonsulent på Institut for socialt arbejde, hvor hun har fokus på vidensbaseringen af beskæftigelsesindsatsen over for dem, som ikke er lige klar til arbejdsmarkedet.

<img align="left" src="@navn=susanne katz@" />Susanne Katz, faglig leder i CAFA.
Susanne Katz er uddannet socionom og har master i udsatte børn og unge, AUC (2012). Hun er leder af udvikling og kommunikation i CAFA, som er en selvejende institution, som på non-profit-basis udfører socialt arbejde i forhold til udsatte børn, unge og voksne. Hun har arbejdet med udsatte børn og familier i kommuner, institutioner mv. som praktiker og som leder, og har i mange år beskæftiget sig teoretisk og i praksis med metodeudvikling og faglig ledelse af fagfolk indenfor området.

<img align="left" src="@navn=Vibe Klarup voetmann@" />Vibe Klarup Voetmann, formand for Frivilligrådet.
Vibe Klarup Voetmann er formand for regeringens rådgivende organ Frivilligrådet. Hun har tidligere været direktør i Psykiatrifonden og Danner, og er nu selvstændig oplægsholder, konsulent og debattør om især frivillige organisationers rolle i velfærdssamfundet. Vibe Klarup Voetmann er iøvrigt medlem af bestyrelsen for RUC, formand for virksomheden Sherpa, næstformand i Børns Vilkår.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pernille Skipper

Politisk kommentator, TV 2 News, fhv. MF og politisk ordfører (EL)
cand.jur. (Københavns Uni. 2011)

Bettina Post

Fhv. formand, Dansk Socialrådgiverforening, borgerrådgiver, Høje-Taastrup Kommune, brevkasseredaktør, Familie Journal
socialrådgiver (København, 1988)

Vibe Klarup

Generalsekretær, Amnesty International Danmark, formand, Foreningen Folkemødet
cand.scient.adm. (Roskilde Uni. 1996)

0:000:00