Støtte til flere fixerum

FORLIG: I en ny aftale mellem regeringen og Enhedslisten fortsættes den økonomiske støtte til fixerum i København, samtidig med at andre kommuner nu også kan få støtte.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Jeg håber også, at vi kommer til at se flere byer, som åbner fixerum. De første erfaringer viser, hvor livsvigtigt et initiativ det rent faktisk er.

Stine Brix (EL)
Sundhedsordfører

Godt et år efter at Danmark fik sit første lovlige fixerum, har regeringen og Enhedslisten indgået en aftale, som sikrer fortsat støtte til de såkaldte stofindtagelsesrum.

Den nye aftale sikrer, at andre kommuner ud over København også kan få støtte i 2014 og 2015 til at oprette og drive fixerum.

"Stofindtagelsesrummene redder liv og giver de mest udsatte misbrugere mulighed for at leve et mere værdigt liv. Og de betyder også, at beboere, der lever i bydele med mange stofmisbrugere, får færre gener, fordi en del af fixeriet flytter væk fra gader, trappeopgange og baggårde. Derfor er jeg utrolig glad for, at vi sammen med Enhedslisten nu giver en økonomisk håndsrækning, så kommunerne de kommende år kan drive og udvide stofindtagelsesrummene", skriver sundhedsminister Astrid Krag i en pressemeddelelse.

0:000:00