Debat

Udsatte børn op til debat

PRÆSENTATION: Hvordan ser indsatser og resultater ud på børneområdet efter de sidste års mange love og opstramninger? Det sætter Altinget | Social i denne måned fokus på. Læs mere her, og mød panelet.
Foto: Colourbox
Pernille Diana Castle Møller
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

De sidste år har der været massivt fokus på vilkår for udsatte børn og unge. Der er blandt andet kommet en børneombudsmand, børnehuse og indberetningspligt indenfor 24 timer.

Men sager om svigt i forvaltninger dukker fortsat jævnligt op, mens der bliver ført principielle sager mod kommuner på grund af svigt i børnesager.

Med andre ord er det på tide at tage debatten om, hvor langt vi er kommet efter de sidste års mange love og opstramninger på børneområdet. Derfor vil Altinget | Social den kommende måned give plads for en debat om status og udfordringer på børneområdet.

Alle er velkomne til at blande sig i debatten. Send en mail til [email protected].

Det nye debatpanel består af syv personer, som har særlig viden om, erfaring med eller engagement inden for socialområdet. Læs mere om panelet her:

<img align="left" src="@navn=manu sareen@" />Manu Sareen (R), minister for børn, ligestilling, integration og sociale forhold.
Manu Sareen er uddannet socialpædagog. Han påbegyndte sin politiske karriere, da han i 2002 blev medlem af Borgerrepræsentationen i København. I 2005 stillede Manu Sareen op som kandidat for Radikale Venstre i Vesterbrokredsen og blev for første gang valgt ind i Folketinget i 2011. Samme år blev han udnævnt til minister for ligestilling og kirke og minister for nordisk samarbejde. I 2014 blev Manu Sareens ministerområde ændret til børn, ligestilling, integration og sociale forhold. 

Fakta

Fra 20. februar og en måned frem handler Socialdebatten om udsatte børn.

Socialdebatten på Altinget | Social har til formål at fokusere og styrke den socialpolitiske og socialfaglige debat i Danmark. Løbende inviterer Altinget l Social eksperter, politikere, fagfolk og interesseorganisationer til at debattere udvalgte emner og/eller problemstillinger inden for det sociale område. 

Læs debatten her

Bland dig gerne i debatten ved at sende en mail til [email protected]

 

<img align="left" src="@navn=mai mercado@" />Mai Mercado (K), socialordfører.
Mai Mercado er uddannet cand.scient.pol. Hun blev første gang valgt ind i Folketinget for De Konservative i 2011. Udover at være socialordfører fungerer Mai Mercado også som arbejdsmarkeds-, familie-, handicap-, psykiatri- og sundhedsordfører samt ordfører for landdistrikter og øer. Derudover er Mai Mercado medlem af kommunalbestyrelsen på Frederiksberg. Det har hun været siden 2013. Tidligere har hun været medlem af Odense Byråd 2006-2011 og 2. viceborgmester i Odense byråd 2009-2011.

<img align="left" src="@navn=eik møller@" />Eik Møller, formand for Børne- og Kulturchefforeningen og direktør i Ballerup Kommune.
Eik Møller har arbejdet og uddannet sig igennem det kommunale børne- og kulturområde siden 1998. Eik Møller skriver, at han som formand for BKF er med til at samle landets kommunale chefer til at erfaringsudveksle mellem kommunerne, tænke på tværs af fagområderne, påvirke lovgivningen samt være med til holde politikkerne op på, at der skal tænkes på tværs af sektorområderne. For det er for BKF og Eik Møller vigtigt at have fokus på sammenhængen i børn og unges liv - og derfor også i lovgivningen.

<img align="left" src="@navn=Helle Tilburg Johnsen@" />Helle Tilburg Johnsen, afdelingschef i Børns Vilkår.
Uddannet socialrådgiver og har en master i professionel kommunikation. Helle Tilburg Johnsen er ansat i Børns Vilkår som afdelingschef. Hun har arbejdet med børn, unge og deres familier gennem mange år – med særligt fokus på de udsatte og omsorgssvigtede - og har både erfaring fra den offentlige og den private sektor. Helle Tilburg Johnsen er særligt optaget af, hvordan børns rettigheder både bliver italesat og er tilgængelige i praksis - og af, hvordan børn reelt inddrages i de sociale sager og bliver helt centrale aktører i eget liv.

<img align="left" src="@navn=Niels Christian Barkholt@" />Niels Christian Barkholt, næstformand i Dansk Socialrådgiverforening.
Niels Christian Barkholt har været  næstformand i Dansk Socialrådgiverforening siden 2012. Han er politisk ansvarlig for området for udsatte børn og unge, psykiatri, handicap, uddannelse og  forskning. Som socialrådgiver har han i mere end 10 år specialiseret sig inden for det myndighedsudøvende arbejde med udsatte børnefamilier i kommunerne. Niels Christian Barkholt er uddannet socialrådgiver (1999) og cand.scient.soc. fra Aalborg Universitet (2007).

<img align="left" src="@navn=geert jørgensen@" />Geert Jørgensen, direktør i LOS – De private sociale tilbud.
Geert Jørgensen har 35 års erfaring i arbejdet med udsatte børn, unge og voksne. Han har før sin ansættelse i LOS i 1997 knap 20 års erfaring fra praksis. Hans særlige fokusområder er undervisning af anbragte børn, efterværn og udvikling af indsatserne på området. Geert Jørgensen har været aktivt involveret i de større udviklingstiltag, som har været gennemført i LOS-regi, herunder akkrediteringsordningen Akkreditering Danmark og projektet "Hvad virker – Forstærket fokus på resultater og effekter", som er videreført af Center for Socialt Arbejde, hvor han sidder i bestyrelsen.

<img align="left" src="@navn=per larsen@" />Per Larsen, formand for Børnerådet.
Per Larsen tiltrådte formandsposten i 2012 efter i mange år at have arbejdet med socialt udsatte børn og unge. Blandt andet som særlig rådgiver for Københavns Kommune i forhold til kriminalitetsforebyggelse og bandekonflikt. Han startede sin karriere i politiet, hvor han blandt andet har været chefpolitiinspektør i Københavns Politi og arbejdet i Politiets Efterretningstjeneste. Per Larsen er desuden vicepræsident i Kræftens Bekæmpelse og ambassadør i Frivillighedsrådet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mai Mercado

MF og gruppeformand (K), fhv. børne- og socialminister, fhv. formand, FOF
cand.scient.pol. (SDU 2008)

Manu Sareen

Forfatter, fhv. minister & MF (R)
socialpædagog (1997), konfliktmægler (2003)

Per Larsen

Fhv. formand, Børnerådet, chefpolitiinspektør, Politi, vicepræsident, Kræftens Bekæmpelse
politibetjent (1966)









0:000:00