Debat

Anders Samuelsen: Astmans skønmaleri

DEBAT: Formanden for Danske Regioners Sundhedsudvalg, Ulla Astman, slipper for nemt af sted med sin kritik, mener Ny Alliances sundhedsordfører, Anders Samuelsen.
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Vedrørende de uendeligt lange beslutningsveje i regionerne, så er det altså de ansatte på gulvet, der ved, hvor skoen trykker, og ikke hverken dig eller mig.

Anders Samuelsen
Sundhedsordfører for Ny Alliance

Af Anders Samuelsen
Sundhedsordfører for Ny Alliance

Kære Ulla Astman,
Tak for dit svar på min kritik. Men du slipper for nemt i dit svar. Alt for nemt.

Det er godt nok rigtigt, at produktiviteten i regionerne er steget i 2007 (hvor regionerne ikke rigtigt havde nået at ændre noget som helst!) Problemerne, som regionerne skulle have løst for længst, tårner sig dog op. Og dem har jeg svært ved at se, at du kan tale sig væk fra:

1) Screeningen for brystkræft er ramt af store forsinkelser (se Dagens Medicin 25-4-08)

2) Den elektroniske patientjournal giver store problemer (se Dagens Medicin samme dato)

3) Kræftplanen halter bagud, se sagen på Aalborg Sygehus, som er blevet pålagt at betale 0,5 mio. kr. i erstatning, se Berlingske Tidende 13-4-08 (på baggrund af en artikel i Politiken)

4) Danske patienter med hjertesygdomme får ikke optimal behandling (faktisk får kun 20 procent optimal behandling) se Ugeskrift for læger 18-2-2008 side 609 og Jens Winther Jensens (formand for Lægeforeningen) leder i samme nummer s. 607 'Krise for kvalitetsudviklingen'.

5) De store fusioner giver mange personaleproblemer med personaleflugt fra de ramte afdelinger (se samme nummer af Ugeskriftet)

6) Akutberedskabet halter, se problemet med den tyske turist, der døde for nyligt, hvor Patientforeningen har meldt Ringkøbing Sygehus til politiet (Jyllands-Posten 26-4-08)

7) Patienter med den sjældne lungesygdom alfa-1-antitrypsinmangel får stadig ikke offentligt betalt specifik medicin mod sygdommen (Jyllands-Posten 24-4-08)

8) Vedrørende de uendeligt lange beslutningsveje i regionerne, så er det altså de ansatte på gulvet, der ved, hvor skoen trykker, og ikke hverken dig eller mig. Du forsvarer selvfølgelig dine egne embedsmænd, som forsyner dig med optimistiske beretninger - det er der ikke noget nyt i. I Hovedstadsregionen sidder politikerne og embedsmændene og hygger sig i Hillerød, langt væk fra hvor det pulserende liv foregår. De er kun tæt på et enkelt mindre sygehus - Hillerød Sygehus!

Vedrørende EU, så er der et forslag fra kommissionen om, at patienter, som ikke kan blive behandlet optimalt i deres hjemland, skal kunne lade sig behandle for hjemlandets regning i et andet EU land med bedre muligheder. Det har din partifælle Poul Nyrup Rasmussen bekæmpet med næb og kløer, så det er ikke vedtaget - endnu. Men vi i Ny Alliance går ind for rettigheden.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Samuelsen

Adm. direktør, UV Medico, fhv. udenrigsminister, politisk leder og MF (LA)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1993)

Ulla Astman

Kontorchef, HK Nordjylland, fhv. regionsrådsformand (S), Region Nordjylland
cand.scient.adm. (Aalborg Uni. 1996)

0:000:00