Overvægtige mænd og unge under lup

FEDME: Spisevaner er svære at ændre, derfor vil Fødevareministeriet undersøge, hvilke indsatser der er mest effektive i kampen mod overvægt hos især mænd og unge.
Overvægtige unge og mænd har de mest indgroede kostvaner. Men nu skal det undersøges, hvilke tiltag der trods alt er mest effektive.
Overvægtige unge og mænd har de mest indgroede kostvaner. Men nu skal det undersøges, hvilke tiltag der trods alt er mest effektive.
Marie Dissing Sandahl
Mænd og unge er sværest at få til at ændre adfærd, når det kommer til sund kost og motion. Derfor afsætter Fødevareministeriet 300.000 kroner til et projekt, der skal indsamle al eksisterende viden og finde ud af, om det er pisk, gulerod eller kampagner, der virker.

"Der er ofte langt fra tanke til handling, når de dårlige vaner skal ændres. Særligt er det de unge, mændene og de ressourcesvage, der har sværest ved at skabe og fastholde en sund livsstil. I dag ved vi kun meget lidt om, hvad der virker i indsatsen for at få mænd og unge til at ændre adfærd i en sundere retning. Det vil jeg nu få undersøgt, så vi bedre kan målrette den fremtidige indsats," skriver fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) i en pressemeddelelse.

Resultaterne er klar sidst på året, og projektet udføres af Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed i Region Hovedstaden, Danmarks Pædagogiske Universitetsskole (DPU) og Center for Folkesundhed i Region Midtjylland.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00