Læger: Økonomiaftale misbruger kliniske retningslinjer

KRITIK: Lægeforeningen er utilfreds med, at regeringen og regionerne med økonomiaftalen for næste år lægger op til, at lægerne skal mindske antallet af operationer via nye kliniske retningslinjer.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Ikke godt nok. Det er beskeden fra Lægeforeningen efter at have læst økonomiaftalen mellem regeringen og regionerne for 2011.

Aftalen betyder, at der skal udarbejdes kliniske retningslinjer, så antallet af fedme- og rygoperationer mindskes. Senere skal det samme ske på andre områder. Et arbejde Sundhedsstyrelsen skal stå i spidsen for.

"Udgangspunktet er forkert. Det dur ikke at lave kliniske retningslinjer med det mål for øje at begrænse adgangen til bestemte behandlinger. Grundlaget for kliniske retningslinjer er at sikre enighed om, hvad der er den rigtige behandling for patienterne - hele vejen gennem behandlingsforløbet. Samtidig er gode kliniske retningslinjer også helt afgørende for, at sundhedsvæsenet bruger sine penge der, hvor de gør mest gavn. Det burde vi kunne blive enige med både regioner og regering om i den nuværende økonomiske situation. Derfor vil jeg kraftigt opfordre til, at vi gør tingene rigtigt fra starten. Ellers risikerer sundhedsvæsenet at stå med en halv løsning," siger Mads Koch Hansen, formand for Lægeforeningen.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00