Danske Regioner godkender Medicinråd

DOKUMENTATION: Danske Regioners bestyrelse har godkendt Medicinrådet, der fremover skal sikre, at medicinprisen matcher merværdien for patienten. Se rådets kommisorium og medlemmer her.

Foto: Jonas Vandall Ørtvig/ Scanpix
Nikita Selvig

Rammerne for det kommende Medicinråd er torsdag blevet godkendt af Danske Regioners bestyrelse. Dermed er rådet klar til at påbegynde arbejdet med at forhandle priser og rabatter på medicin med medicinalproducenterne fra 2017.

Formand for Danske Regioner, Bent Hansen (S), glæder sig over, at man er nået frem til en aftale.

”Det er en god beslutning, som er næste skridt i at sikre, at vi får mest mulig sundhed for de penge, vi har til rådighed, og samtidig sikrer en ensartet og hurtig behandling af høj kvalitet i regionerne,” siger Bent Hansen i en pressemeddelelse.

Dokumentation

Fakta om Medicinrådet

Danske Regioners bestyrelse besluttede i foråret 2016 at oprette Medicinrådet, som bygger på erfaringerne fra Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehus-medicin (RADS) og Koordinationsrådet for Ibrugtagning af Sygehusmedicin (KRIS). Medicinrådet skal:

  • Sikre en hurtig og ensartet anvendelse af nye såvel som eksisterende lægemidler på tværs af sygehuse og regioner
  • Stille større krav til dokumentation for, at ny og eksisterende medicin er til gavn for patienterne
  • Sikre et stærkere grundlag for Amgros’ prisforhandlinger og udbud. Amgros er regionernes fælles indkøbsorganisation, som primært køber medicin til sygehusene.

Kilde: Danske Regioner


Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00