Flertal afviser dansk forbud mod giftige fluorstoffer

AFVIST: Enhedslistens beslutningsforslag om at forbyde giftige fluorstoffer i Danmark får kun begrænset opbakning i Folketinget. Miljø- og fødevareministeren inviterede i stedet udvalget til dialog om en fællespolitisk indsats mod farlige kemistoffer.

En test af tre typer pizzabakker fra Forbrugerrådet Tænk viste i oktober 2015, at indholdet af fluorstoffer blev overskredet mellem 25 og 50 gange den vejledende grænseværdi, som tidligere fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) meldte ud i august 2015. 
En test af tre typer pizzabakker fra Forbrugerrådet Tænk viste i oktober 2015, at indholdet af fluorstoffer blev overskredet mellem 25 og 50 gange den vejledende grænseværdi, som tidligere fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) meldte ud i august 2015. Foto: Colourbox
Sine Riis Lund

Det her er alvorlige stoffer, de ophobes i brystmælk, de er hormonforstyrrende, de er kræftfremkaldende, de relateres til en række sygdomme, som vi har et ansvar for at beskytte den danske befolkning imod.

Maria Reumert Gjerding
Miljøordfører, Enhedslisten

Dansk Folkeparti vil så foreslå, at vi i udvalget får lavet en beslutning, hvor vi pålægger en regering at presse på for at få nogle fælles EU-regler hurtigst muligt.

Lise Bech
Fødevareordfører, Enhedslisten

“Vi er meget bekymrede”, “meget relevant forslag” og “vi deler intentionen”.

På tværs af partier skortede det sådan set ikke på symbolsk opbakning fra partiernes ordførere under førstebehandlingen af et beslutningsforslag fra Enhedslisten om at indføre et dansk forbud mod giftige fluorstoffer.

Men alligevel kom der nej på nej, når ordførerne skulle tage stilling til en national særregel om et forbud.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00