Her er Ellemanns opgaver som Tranes vikar

OVERBLIK: Med sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) på barsel bliver der i de næste måneder skruet ned for udspil og forhandlinger på sundhedsområdet. Vikaren, Karen Ellemann (V), skal dermed primært være politisk brandslukker og holde Danmark i spil til at huse EMA.

Karen Ellemann (V) kommer som fungerende sundhedsminister også til at skulle fremsætte et særdeles omdiskuteret lovforslaget på det psykiatriske område.
Karen Ellemann (V) kommer som fungerende sundhedsminister også til at skulle fremsætte et særdeles omdiskuteret lovforslaget på det psykiatriske område.Foto: Bax
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) har med et par hurtige afslutninger og et enkelt hjørnespark ryddet det meste af skrivebordet til sin barselsvikar, Karen Ellemann (V), der nu også er fungerende sundhedsminister.

De hurtige afslutninger skete blandt andet torsdag 9. februar lige inden vinterferien. Her landede Ellen Trane Nørby efter et kort forhandlingsforløb et bredt forlig om bedre lægedækning. En af regeringens store mærkesager.

I selve vinterferien satte Ellen Trane Nørby så navn og placering på det ventede nye nationale center for personlig medicin, Nationalt Genom Center.

0:000:00