Regeringen vil lette trykket på e-damperne

DAMP: Regeringens nye lovforslag om regulering af e-cigaretter forbedrer vilkårene for landets e-dampere, mener de selv. Flere sundhedsorganisationer skoser imidlertid regeringens politik.

Foto: Colourbox
Tyson W. Lyall

Tågen skal lettes over det danske e-cigaretmarked.

Det mener regeringen og sundhedsminister Sophie Løhde (V), der med sit Lovforslag L 144, som førstebehandles 1. april, vil gøre salg af e-cigaretter og tilhørende genopfyldningsbeholdere med nikotin lovligt.

Med lovforslaget skal der skabes klarere regler på et marked, som ifølge ministeren er karakteriseret ved en stor mængde ulovlig handel.

Dokumentation

Om L 144 Forslag til lov om elektroniske cigaretter m.v.

Fremsat af Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde. Sat på dagsorden til 1. behandling 1. april 2016.

Resumé
Lovforslaget har til formål at gennemføre dele af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2014/40/EU af 3. april 2014 om indbyrdes tilnærmelse af medlemsstaternes love og administrative bestemmelser om fremstilling, præsentation og salg af tobak og relaterede produkter og om ophævelse af direktiv 2001/37/EF (tobaksvaredirektivet) i dansk ret ved at indføre en produktspecifik regulering af elektroniske cigaretter og genopfyldningsbeholdere til elektroniske cigaretter med nikotin. Desuden har lovforslaget til formål at etablere hjemmel for en administrativ implementering af Kommissionens gennemførelsesafgørelse (EU) 2015/2183 af 24. november 2015 om et fælles format til brug ved anmeldelse af elektroniske cigaretter og genopfyldningsbeholdere (C(2015)8087) m.m.
Endelig har lovforslaget til formål at indføre en aldersgrænse for salg af elektroniske cigaretter og genopfyldningsbeholdere med og uden nikotin og for anvendelse af sådanne produkter på steder, hvor børn og unge opholder sig, i kollektive transportmidler og i taxaer. Denne del af lovforslaget foreslås evalueret 2 år efter lovens ikrafttræden.
Loven træder i kraft den 20. maj 2016.


Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00