Minister i samråd om DSB-besparelser

FINANSLOV: Socialdemokraterne har kaldt transportministeren i samråd om de besparelser, som DSB er er blevet pålagt i finansloven.
Anders Jerking
Fakta

Det står der i finanslovsaftalen:

Effektivisering af DSB
Regeringen, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne er enige om, at der i den nuværende økonomiske situation skal sikres en effektiv opgavevaretagelse i alle dele af den offentlige sektor. Forligspartierne er derfor enige om at indarbejde en reduktion i kontraktbetalingen til DSB på 300 mio. kr. årligt fra og med 2011.

Transportminister Hans Christian Schmidt (V) bliver nu kaldt i samråd, hvor han skal redegøre for konsekvenserne af, at DSB fra næste år skal spare 300 millioner kroner om året. Besparelserne er en del af den finanslovsaftale, som regeringen, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne indgik i denne uge.

Det er Socialdemokraternes trafikordfører, Magnus Heunicke, som har kaldt ministeren i samråd. Han er stærkt utilfreds med nedskæringerne, som han frygter vil gå ud over passagererne. Han har bedt ministeren redegøre for "hvorvidt det kan garanteres, at de togrejsende ikke mærker denne nedskæring i form af eksempelvis flere togforsinkelser, dårligere information, ringere service og mere beskidte tog og stationer," og tilføjer i sit spørgsmål: "Hvor mener ministeren ellers, besparelsen skal findes?"

Også Radikale raser over besparelsen. Partiets finansordfører, Morten Østergaard, mener, at der er tale om forligsbrud, fordi Radikale er med i forliget om statens aftale med DSB, som løber frem til 2014.
"Det er helt uhørt, at man på den måde ikke respekterer de aftaler, man har indgået," siger han til pol.dk.

Transportministeren vil i den nærmeste fremtid holde med DSB's bestyrelse om besparelserne, men han understreger, at han ikke mener, at nedskæringerne bør føre til højere billetpriser.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00