Cevea om regeringens sociale taxameter: Ikke så ambitiøst som vores

TAXAMETER: Regeringens sociale taxameter er et skridt i den rigtige retning. Men der skal afsættes flere penge og indarbejdes ekstra parametre, hvis det for alvor skal bryde den negative sociale uddannelsesarv. Det mener Ceveas analysechef, Jens Jonatan Steen, som længe har presset på for at få et socialt taxameter.

Regeringen er på rette spor med sit udspil til et socialt taxameter, mener Ceveas analysechef, Jens Jonatan Steen. Men der er stadigvæk et stykke vej, hvis man for alvor vil bryde den negative sociale arv i uddannelsessystemet, mener han.
Regeringen er på rette spor med sit udspil til et socialt taxameter, mener Ceveas analysechef, Jens Jonatan Steen. Men der er stadigvæk et stykke vej, hvis man for alvor vil bryde den negative sociale arv i uddannelsessystemet, mener han.Foto: Cevea
Per Bang Thomsen

Regeringen er på helt rette spor med sit dugfriske udspil til et socialt taxameter på erhvervsskolerne og gymnasierne.

Men hvis taxameteret for alvor skal nedbryde den negative arv i uddannelsessystemet, skal strukturen finjusteres, så det ikke kun er elevernes afgangskarakterer fra grundskolen, der bliver omdrejningspunktet for omfordelingen.

Derudover skal der efter alt at dømme afsættes endnu flere penge end de 200 millioner kroner, som de to regeringspartier har lagt op til.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00