Minister åbner for bonus for at ansætte lærlinge

INCITAMENT: Manglen på praktikpladser er så bekymrende, at fagforbundet 3F vil belønne virksomheder, der tager lærlinge – mens de, der ingen tager, skal punge ud. Undervisningsministeren åbner for at indføre økonomiske incitamenter.

Økonomiske incitamenter for virksomhederne og uddannelsesklausuler ved udbud af opgaver skal være med til at skabe flere praktikpladser, mener Søren Heisel fra 3F.
Økonomiske incitamenter for virksomhederne og uddannelsesklausuler ved udbud af opgaver skal være med til at skabe flere praktikpladser, mener Søren Heisel fra 3F.Foto: 3F
Erik Bjørn Møller

Regeringen har jo beriget os med alle de her incitamentsstrukturer over for lønmodtagere, så nu synes vi, at det er på tide at overveje at bruge dem på en anden måde.

Søren Heisel
Forbundssekretær i 3F

Ligesom regeringen forsøger sig med økonomiske incitamenter for at tvinge ledige ud på arbejdsmarkedet, bør den gøre det samme over for landets virksomheder for at få dem til at oprette langt flere praktikpladser.

Sådan lyder budskabet fra landets største fagforbund, 3F, der ligesom utallige andre er dybt bekymrede over den massive mangel på faglært arbejdskraft, der truer forude - mens stadig færre unge har held til at få sig en praktikplads.

Noget skal gøres
Derfor opfordrer forbundssekretær fra 3F, Søren Heisel, regeringen til at indføre et nyt incitamentssystem, der via Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB) skal overkompensere de virksomheder, der tager en lærling. Samtidig skal bidraget sættes op for de virksomheder, der ikke har taget en lærling det seneste år – og sættes yderligere op efter to år.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00