EU skoser dansk praktikpladsmangel

KRITIK: Danmark skal fremover sørge for, at der er flere praktikpladser, lyder det fra Kommissionen i EU, som på flere områder rejser en kritik af det danske uddannelsessystem.
Der vil fremover komme til at mangle faglært arbejdskraft, og derfor er det vigtigt at Danmark kommer praktikpladsmanglen til livs, skriver Kommissionen i EU i sit netop offentliggjorte udkast om Danmarks økonomi. Men manglen på praktikpladser er blot et hul ud af mange i det danske uddannelsessystem, lyder det fra Kommissionen.

Kommissionen peger på, at der kun var 70,1 procent af de 20-24 årige i 2009, der havde færdiggjort en ungdomsuddannelse, hvilket er det fjerdelaveste uddannelsesniveau i hele EU. Samtidig kritiserer Kommissionen det store frafald på de erhvervsfaglige uddannelser samt de middelmådige PISA-resultater.

De dårlige resultater får nu Kommissionen til at opfordre Danmark til at forbedre kvaliteten i uddannelsessystemet ved blandt andet at fremskynde gennemførelsen af reformer på området. Derudover skal der sættes ind over for det store frafald, der især præger de erhvervsfaglige uddannelser, skriver Kommissionen.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00