Eux vækker håb om flere elever på erhvervsuddannelser

EVALUERING: En ny rapport fra Undervisningsministeriet peger på, at eux – der giver både et svendebrev og en studenterhue – kan få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse.

Undervisningsministeren vil gøre eux mere enkel for skolerne.
Undervisningsministeren vil gøre eux mere enkel for skolerne.Foto: Toke Kristiansen/Altinget.dk
Erik Bjørn Møller

Eux er et spændende uddannelsestilbud både for elever og virksomheder, som åbner mange døre for de unge.

Merete Riisager (LA)
Undervisningsminister

Siden 2010 har det været muligt for unge at kombinere en erhvervsuddannelse med fag på gymnasialt niveau, så de efter endt skolegang erhverver sig både et svendebrev og en studenterhue – og nu vækker en ny evalueringsrapport fra Undervisningsministeriet om den såkaldte eux håb for landets erhvervsuddannelser, der længe har sukket efter nye elever.

For rapporten – der ganske vist bygger på et spinkelt datagrundlag – slår fast, at eux kan være med til at tiltrække en ny type elever til erhvervsuddannelserne og i det hele taget har potentiale til at få flere elever ind på en erhvervsuddannelse i stedet for det populære almene gymnasium.

Indtil nu er knap 200 elever blevet færdige med erhvervsuddannelse kombineret med en gymnasial eksamen. Evalueringen viser, at eleverne er tilfredse med deres eux-forløb, og at virksomhederne også grundlæggende er positive over for uddannelsen.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00