LA: Kortere erhvervsuddannelser skader fagligheden

EUD: Det vil gå ud over elevernes faglighed, hvis man skærer for meget i erhvervsuddannelsernes længde. Det mener Liberal Alliances Merete Riisager, som bl.a. vil finansiere flere undervisningstimer ved at afskære de unge fra at tage mere end to ungdomsuddannelser.
Liberal Alliances Merete Riisager er imod at skære for meget af erhvervsuddannelsernes længde.
Liberal Alliances Merete Riisager er imod at skære for meget af erhvervsuddannelsernes længde.Foto: Facebook
Per Bang Thomsen

Jeg synes ikke, at de faglige begrundelser er i orden for at skære i længden. Det virker derimod, som om det er økonomien, der spiller ind, og det er ærgerligt.

Merete Riisager (LA)
Uddannelsesordfører
Det er stærkt kritisabelt, at regeringen blandt andet vil skære i grundforløbets længde på de merkantile erhvervsuddannelser samt forkorte grundforløbet for de elever, som ikke kommer direkte fra grundskolen.

Det mener Merete Riisager, uddannelsesordfører for Liberal Alliance, som nu kræver, at forløbene bliver længere, end regeringen har lagt op til i sit udspil.

"Jeg synes ikke, at de faglige begrundelser er i orden for at skære i længden. Det virker derimod, som om det er økonomien, der spiller ind, og det er ærgerligt. Jeg er bekymret for, hvad det kan komme til at betyde for de unges konkurrenceevne, når de efterfølgende kommer ud på det globale arbejdsmarked," siger Merete Riisager.

Opbakning til Enhedslisten
Tager man grundforløbet på de merkantile erhvervsuddannelser - den såkaldte hg - så varer det i dag to år. Det vil regeringen skære ned til et år for de elever, som kommer direkte fra 9. eller 10. klasse.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00