Minister bekymret over uro i klassen

SKOLEREFORM: Undervisningsminister Merete Riisager (LA) er bekymret over uro i klasserne i folkeskolen efter nye statusrapporter om folkeskolereformen. Stadig stor forskel på, hvor langt kommunerne er kommet med reformen.

En markant stigende andel af forældrene påpeger, at der er problemer med støj og uro i deres børns klasser.
En markant stigende andel af forældrene påpeger, at der er problemer med støj og uro i deres børns klasser.Foto: Colourbox
Erik Bjørn Møller

Når der meldes om problemer med støj og uro i klasseværelset, er det vigtigt at gøre sig ansvarsfordelingen mellem skole og forældre klar.

Merete Riisager (LA)
Undervisningsminister

Larm og uro i undervisningen er en daglig plage i mange klasseværelser landet over, og uroen i klasserne går ud over elevernes trivsel og faglige resultater, fremgår det af nye analyser om implementeringen af folkeskolereformen.

Det er et af de væsentlige elementer, som undervisningsminister Merete Riisager (LA) selv vælger at fokusere på i kølvandet på Undervisningsministeriets offentliggørelse af nye analyser og rapporter fra SFI, KORA og EVA, der løbende følger implementeringen af folkeskolereformen.

Dermed bakker ministeren op om bekymringen hos en markant stigende andel af forældrene, der også mener, at der er problemer med støj og uro i deres børns klasser.

0:000:00