Partier udvider antallet af videnscentre

AFTALE: Partierne bag erhvervsuddannelsesreformen har besluttet at udvide antallet af videnscentre fra otte til ti. De to nye centre skal fokusere på digital handel og databaseret service og forretningsudvikling.

I alt 10 nye videnscentre på erhvervsskolerne skal fokusere på blandt andet robotteknologi, velfærdsteknologi og digital handel.
I alt 10 nye videnscentre på erhvervsskolerne skal fokusere på blandt andet robotteknologi, velfærdsteknologi og digital handel.
Erik Bjørn Møller
Fakta
Der oprettes videnscentre inden for følgende områder:

  • Automation og robotteknologi
  • Velfærdsteknologi
  • Procesteknologi
  • Håndværk - design og arkitektur
  • Håndværk - bæredygtighed, grøn energi, klimarenovering og byggeri
  • Digital handel
  • Databaseret service og forretningsudvikling (fra 2018)

Undervisningsminister Merete Riisager (LA) og de øvrige partier bag erhvervsuddannelsesreformen er blevet enige om at etablere yderligere to videnscentre på erhvervsskolerne.

Allerede i efteråret blev aftalekredsen enig om at afsætte penge til etablering og drift af otte videnscentre på erhvervsskolerne i 2017. De otte centre skal fokusere på tværgående teknologiske og håndværksmæssige områder, blandt andet automation og robotteknologi, velfærdsteknologi, procesteknologier og håndværk.

I tillæg til efterårets aftale har partierne nu besluttet at oprette yderligere to videnscentre, der skal have fokus på digital handel og databaseret service og forretningsudvikling, da de to områder er højt på den aktuelle dagsorden og har stor faglig relevans for eleverne på de merkantile uddannelser.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00