Troels Lund donerer millioner til tosprogede

FOLKESKOLE: Undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V) har netop lanceret en ny handlingsplan, som skal styrke de tosprogede elevers faglighed. Planen indebærer, at en række skoler vil få tilført et milliontilskud.
Foto: Signe Mie Jensen/Altinget.dk

Troels Lund Poulsen er nu klar med en plan for, hvad der skal gøres for at styrke de tosprogede elevers faglige færdigheder. Det sker, efter han allerede tidligere på året i et interview med Altinget | Uddannelse lovede at komme med et udspil på området.

Det fremgår af handlingsplanen, at Troels Lund Poulsen vil tilbyde 14 udvalgte skoler et milliontilskud, som skal bruges til at iværksætte nogle særlige indsatser, der skal styrke de tosprogede elevers faglighed. Samtidig vil han styrke det allerede eksisterende tilsyn med folkeskolerne, så flere skoler fremover kommer i ministerens søgelys, og så vil han sørge for, at der bliver foretaget en årlig national analyse af de tosprogede elevers faglighed.
 
Det er de foruroligende tal for PISA-E-undersøgelsen (den del af PISA-undersøgelsen, som handler om børn med anden etnisk baggrund end dansk, red.), der får undervisningsministeren til at tage affære. Undersøgelsen viser, at 40 til 50 procent af de elever med anden etnisk baggrund end dansk forlader folkeskolen uden basale læsefærdigheder.

Der kan læses mere om undervisningsministerens nye initiativer i handlingsplanen, som findes i et link til højre på siden.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00