4.700 asylpladser på 23 centre lukker

ASYL: Et lavere antal asylansøgere betyder lukning af omkring 4.700 pladser, og at 17 asylcentre lukker helt.

Der er i Danmark omkring 14.000 indkvarteringspladser i opholdscentrene rundt om i landet. I løbet af de næste måneder vil antallet blive reduceret med 4.700. 
Der er i Danmark omkring 14.000 indkvarteringspladser i opholdscentrene rundt om i landet. I løbet af de næste måneder vil antallet blive reduceret med 4.700. Foto: Bax Lindhart/Scanpix
Frederik Tillitz

Udlændingestyrelsen lukker 4.700 pladser på i alt 23 asylcentre rundt om i landet. 17 asylcentre skal lukkes helt, og ændringerne kommer til at berøre 16 forskellige kommuner.

Kontorchef i Udlændingestyrelsen, Thomas Mortensen, kalder lukningerne nødvendige.

"Lukning af cirka 4.700 pladser er en betydelig, men samtidig nødvendig øvelse set i lyset af det faldende indkvarteringsbehov," siger han i en pressemeddelse.  

Omkring 2.700 pladser bliver helt lukket, mens cirka 2.000 pladser bliver omdannet til beredskabspladser, der hurtigt kan tages i brug. 

Baggrunden for tilpasningen er et faldende behov for indkvarteringspladser, som skyldes, at der fortsat kommer færre asylansøgere til Danmark. De sidste syv uger har Danmark modtaget under 100 asylansøgere om ugen.

Direktør i Udlændingestyrelsen, Tanja Franck, siger i en pressemeddelse, at man allerede i juni varslede en tilpasning.

”Erfaringerne viser, at udviklingen hurtigt kan ændre sig på asylområdet, og derfor holder vi et antal pladser klar i beredskab, som hurtigt kan tages i brug, hvis udviklingen skulle vende,” siger Tanja Frack og fortsætter:

”Dermed står vi bedre rustet til eventuelle stigninger i indkvarteringsniveauet end i de foregående to år.”

Der er i Danmark omkring 14.000 indkvarteringspladser i opholdscentrene og cirka 9.600 indkvarterede asylansøgere.

Ændringer i 16 kommuner
Ændringerne træder i kraft i løbet af de kommende måneder.

Lukningen tæller Center Brønderslev I og II, Center Faaborg, Center Præstekærgaard, Center Lohals, Center Søllested, Center Morsø, Center Grenaa, Center Lyngbygaard, Center Voldby, Center Randers, Center Roskilde, Centrene på Samsø og Center Toftlund.

Derudover reduceres antallet af pladser på Center Brovst, Center Avnstrup, Center Dianalund I, Center Sønderborg og Center Jelling. Center Uge i Aabenraa sættes i beredskab.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00