Ligestillingen halter i de danske ulandsorganisationer

KAMPDAG: 75 procent af topposterne i de danske ulandsorganisationer er besat af mænd. Også på Altinget: udvikling er langt de fleste kilder mænd.

Ngo'erne kan styrke arbejdsmiljøet, hvis man får flere kvinder ind på topposter i sektoren, mener Kvinfo-direktør Henriette Laursen.
Ngo'erne kan styrke arbejdsmiljøet, hvis man får flere kvinder ind på topposter i sektoren, mener Kvinfo-direktør Henriette Laursen.Foto: Ritzau Scanpix
Rasmus Dahl Løppenthin

Vi har også noteret os de tal, og derfor har vi også nedsat en arbejdsgruppe for at blive klogere på, hvorfor så mange af topposterne i vores sektor bliver besat af mænd.

Rasmus Stuhr Jakobsen
Formand, Globalt Fokus

Mænd sidder tungt på topposterne i de danske ulandsorganisationer. Det viser en optælling, Altinget har foretaget i forbindelse med Kvindernes Internationale Kampdag 8. marts.

Altinget har set på øverste daglige leder (typisk generalsekretær) og forpersoner i de 15 ngo'er, som har en partnerskabsaftale med Danida samt brancheforeningen Globalt Fokus.

Det giver i alt 32 topposter. Optællingen viser, at 24 af de positioner besiddes af mænd. Det svarer til en andel på 75 procent.

Dokumentation

Her er de 16 ulandsorganisationer i optællingen

Adra Danmark

Planbørnefonden

Care Danmark

Caritas Danmark

Danmission

Dansk Flygtningehjælp

Røde Kors i Danmark

Folkekirkens Nødhjælp

International Media Support

Mission Øst

Mellemfolkeligt Samvirke

Oxfam Ibis

Red Barnet

Sex og Samfund

WWF Verdensnaturfonden

Globalt Fokus


0:000:00