Løkke ønsker bedre rammer for håndtering af flygtninge

TOPMØDE: Verden står over for store udfordringer med flygtninge og migration, og det er derfor nødvendigt med bedre rammer for at håndtere menneskestrømmene, mener Lars Løkke Rasmussen under FN-topmøde.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen deltager blandt andet i FN's generalsekretær, Ban Ki-Moons, møde om flygtninge og migration.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen deltager blandt andet i FN's generalsekretær, Ban Ki-Moons, møde om flygtninge og migration.Foto: Dominick Reuter/Scanpix
Frederik Tillitz

”Verdens ledere skal skabe en bedre ramme for håndteringen af flygtninge- og migrationskrisen. Det er der brug for.”

Sådan siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i New York under årets FN-Generalforsamling i en pressemeddelelse.

Han mener samtidig, at der de kommende år skal investeres betydelige midler i at indfri verdensmålene frem mod 2030 og klimaaftalen fra COP21 i Paris.

Det er den sidste Generalforsamling, som både FN's Generalsekretær, Ban Ki-moon, og USA's nuværende præsident, Barack Obama, deltager i, og begge afholder møder om flygtninge og migration under dagene i New York.

”Jeg vil fremhæve behovet for at skelne mellem flygtninge og migranter. Jeg vil også lægge vægt på tilbagetagelse af borgere uden lovligt ophold, at alle lande løfter som led i en global ansvarsdeling, og at man fokuserer på krisernes grundlæggende årsager,” siger Lars Løkke Rasmussen.

Sporskifte i udviklingsarbejdet
Statsministeren er desuden onsdag medvært for et møde, der sætter fokus på større inddragelse af erhvervslivet i udviklingssamarbejdet.

”Det kræver enorme summer, hvis vi skal kunne indfri de ambitiøse verdensmål frem mod 2030. Det er ikke en opgave, stater kan løfte alene gennem udviklingsbistanden,” siger han og fortsætter:

”Vi skal lave et sporskifte i udviklingssamarbejdet og sikre mere udvikling for hver krone, vi investerer. Det kræver, at vi nytænker samarbejdsformer blandt andet ved i endnu højere grad at få virksomheder, investorer, fonde og pensionskasser på banen.”

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00