EU-politiske netværk


Altingets EU-netværk er en mulighed for at møde nøgleaktører med tilknytning til den danske EU-politiske arena og erfaringsudveksle med ligesindede, når vi blandt andet rejser ud i Europa og udforsker og følger med i de aktuelle begivenheder, der har betydning for Danmarks placering i EU.

I april 2020 går turen til London. Her organiserer vi møder med centrale personer i den britiske administration, i det politiske miljø i London, og så besøger vi blandt andet London School of Economics og Financial Times. 

Netværkets faste mødeleder er Thomas Lauritzen. Thomas er Altingets Europa-analytiker og vært for mediets EU-podcast. Gennem to årtier har Thomas dækket alle de store politiske og økonomiske begivenheder i det europæiske samarbejde samt i den vestlige verdens sikkerhedspolitik. Han er dermed en af Danmarks mest erfarne europæiske korrespondenter.


Møde med den britiske ambassadør

 

Dominique Schroeder, britisk ambassadør i Danmark

Rejsegruppen mødes første gang og hilser på hinanden. Vi varmer op til turen med et møde og gode samtaler med den britiske ambassadør, Dominique Schroeder. 

Ubbes Vinhandel, Ny Vestergade 1, 1471 København K

 

TUREN GÅR TIL LONDON: ER DER ET LIV EFTER BREXIT?

Se fremad sammen med Londons politiske eksperter, journalister og repræsentanter for både erhvervslivet og den britiske regering.

Forholdet til en af Danmarks vigtigste naboer i Europa er slet ikke afklaret endnu, selv om Brexit eventuelt bliver gennemført i begyndelsen af næste år. Hvis det lykkes briterne, at enes om betingelser, der kan tillade landet at forlade EU med en aftale ved udgangen af januar 2020, så begynder en ny og måske endnu sværere fase med stor betydning for os andre også.
Hvordan bliver livet i overgangsordningens limbo? Hvilken slags handelsaftale kan og vil briterne lave med EU? Bliver vi primært partnere eller konkurrenter i fremtiden? Forstår vi overhovedet, hvad de seneste års kaos har gjort ved Storbritanniens økonomi, politiske liv og sammenhængskraft?
Med andre ord: Er det stadig det samme Forenede Kongerige, vi bliver naboer til, når Brexit er virkelighed?

HVOR OG HVORNÅR? London, 16.-17. april 2020 (en overnatning)
 
HVAD? To dages netværks-seminar om konsekvenserne af Brexit for britisk samfundsliv, politik og økonomi – og perspektivet for Storbritanniens fremtidige forhold til EU og Danmark.
 
HVORDAN? Altingets Europa-analytiker Thomas Lauritzen, der har over 20 års erfaring som journalist og redaktør i Bruxelles, tager dig med på opdagelse fra Westminster til Fleet Street og City of London.
Sammen med andre interessevaretagere fra danske organisationer og myndigheder kommer du til at møde centrale britiske eksperter, politiske aktører, embedsmænd og repræsentanter for det britiske erhvervsliv. Programmet omfatter bl.a. besøg på London School of Economics, avisen Financial Times og hos britiske myndigheder. Om aftenen spiser vi middag med gæster og diskuterer, hvad det hele mon betyder for os i Danmark.
 
Du kan se frem til at møde...Simon Hix, Professor, London School of Economics and Political Science 

 

George Parker, politisk redaktør, Financial Times