Medlemsrelationer


Altingets netværk om medlemsrelationer sætter fokus på såvel tiltrækning og fastholdelse af medlemmer, hvad enten der er tale om en fagforeninger, partier, brancheforeninger, interesseorganisationer eller ngo'er. Netværkets formål er erfaringsudveksling: Hvordan tiltrækker man medlemmer bedst muligt og mest effektivt – og hvordan fastholder man dem. 

Da tiltrækning og fastholdelse af medlemmer er meget forretningskritisk, så sørger vi for at direkte konkurrerende medlemsorganisationer ikke deltager i netværket. Du kan derfor ved tilmelding risikere at blive afvist. Tøv derfor ikke med at tilmelde dig, hvis du tænker netværket er relevant for dig.

Ud over en række netværksmøder afholdes et særligt netværksdøgn i ekstra behagelige omgivelser på Altingets eget Grønbechs hotel i Allinge, Bornholm. Transport til og fra døgnmødet, forplejning og overnatning i den forbindelse er naturligvis inkluderet.

 

Netværkets faste mødeleder er Thorleif Gotved, der udover at være fast mødeleder på netværket, driver han også GotvedPR, hvor han underviser og rådgiver om professionelle relationer.

Han har stor erfaring med medlemsfastholdelse og tiltrækning i forskellige afskygninger. Thorleif har blandt andet erfaring fra Dansk Magisterforenings hovedbestyrelse som formandsrepræsentant for 10.000 studentermedlemmer. I den forbindelse gjorde han erfaringer med såvel almindelig hvervning samt organiseringstilgangen, inden det blev en kendt model.

2006 blev han ansat som konsulent i Dansk Magisterforening, hvor han i en nyoprettet stilling var med til at opbygge DM’s første hverveorganisation. Han har siden arbejdet en håndfuld år i en it-virksomhed, hvor han solgte medlemssystemer til fagforeninger, branche-/arbejdsgiverforeninger, partier og interesseorganisationer. Thorleif Gotved har været selvstændig siden 2017 og har i dag primært fokus på rådgivning og undervisning i at skabe og vedligeholde professionelle relationer.

Du kan se det foreløbige program for den kommende sæson nedenfor:

Medlemsrelationer via sociale medier

 

Benjamin Rud Elberth, Elberth Kommunikation

Det går stærkt inden for de sociale medier. Det, som virkede i går, virker måske ikke i dag. Algoritmeændringer, ændrede forbrugsmønstre, lovændringer og en række andre parametre ændrer hele tiden spillereglerne og resultaterne.

På dette netværksmøde vil vi sammen blive klogere på, hvad der virker netop nu, hvad enten vi taler Facebook, Twitter, LinkedIn eller Instagram, når fokus er at skabe relationer til såvel eksisterende som potentielle medlemmer.

Vi har inviteret Benjamin Rud Elberth, som er digital ekspert med særlig fokus på medlemsorganisationer. Han vil give nogle konkrete bud på tendenser på sociale medier netop nu og fortælle mere om, hvad der kendetegner god kommunikation og engagement via sociale medier.

Altinget, Ny Kongensgade 10, 1472 København K, mandag 24. februar 2020, kl. 9.30-12.30


Altinget & Mandag Morgen SUMMIT 2020 - Den store omstilling

Altinget og Mandag Morgen inviterer igen til Summit i 2020 med fokus på den store omstilling. Til Summit samler vi beslutningstagere, ledere og udviklingsansvarlige fra både det offentlige, det private og civilsamfundet, som på tværs af brancher og fagområder tager del i omstillingen og bidrager til udviklingen af fremtidens samfund.

Nutidens problemer og fremtidens udfordringer kan ikke mødes med fortidens løsninger, og der er brug for alle sektorer i den grønne omstilling, når alt fra produktionsmetoder til forbrugsmønstre og forretningsområder skal tilpasses den nye virkelighed. Det er afgørende, hvis den danske regerings ambitioner om 70 procents CO2-reduktion inden 2030 og 100 procents CO2-neutralitet inden 2050 skal indfries.

På Summit mødes vi for både at hæve blikket og se de tre store udfordringer i øjnene, når vi fordeler os og dykker ned i:  
Digital omstilling | Grøn omstilling | Velfærdsomstilling 

Øksnehallen, København K, torsdag 26. marts 2020 kl. 9.30-16.00

 

Når medlemmer skaffer medlemmer

Esben Noël Hjort, HK privat

Det er dyrt at hverve medlemmer. Men hvem er bedre – og mere troværdige til opgaven – end foreningens eksisterende medlemmer? Spørgsmålet er så, hvordan man kan aktivere og nudge medlemmer til at invitere andre ind i folden, hvad enten der er tale om individer eller organisationer.

På dette netværksmøde vil vi sammen blive klogere på netværksdeltagernes egne erfaringer på dette område. Vi laver en oversigt over forskellige strategier, lige fra member-get-a-member (hvor medlemmer får kontante præmier for at hverve nye medlemmer) til organiseringstankegangen, som især fagforeninger har taget til sig, men som sagtens også kan bruges af andre typer foreninger.

Vi har inviteret Esben Noël Hjort, der indtil 2019 var uddannelses- og udviklingschef hos Konventum, og som i dag er faglig konsulent i HK/Privat. Han har indgående beskæftiget sig med organiseringsmodellen, og han er desuden meget optaget af adfærdsdesign. 

Altinget, Ny Kongensgade 10, 1472 København K, 28. august 2020, kl. 09.30 - 12.30

 

Netværkets årlige døgnmøde på Grønbechs hotel

Døgnmødet er dit årlige åndehul sammen med dine netværksfæller. Her får du tid til faglige diskussioner, plads til fordybelse og refleksion og til at lære dine netværk at kende. Hvad indholdet skal være – om det skal være et gennemgående, eller der skal være 2 forskellige temaer – bestemmer netværkets deltagere i god tid inden døgnmødet.

Det årlige døgnmøde finder sted på Grønbechs Hotel i Folkemødets hjemby, Allinge på Bornholm. Omringet af vand og natur får du gennem et døgn mulighed for at dykke ned i mulighederne for, at medlemmerne selv skaffer medlemmer sammen med de andre, som er en del af netværket.For at give de bedst mulige betingelser for at netværke med med- og modspillere suppleres det faglige program med en dejlig bornholmsk middag i hotellets spisestue og et besøg i hotelbaren, 'Øltinget'.

Overnatning, transport og forplejning er inkluderet.  

Det faglige program er under udarbejdelse, men agendaen for turen lyder: 

•   Fly fra København til Bornholm og transport til Grønbechs Hotel, Allinge

•   Velkomst og indlogering på hotellet

•   Oplæg og debat ved dagens første oplægsholder

•   Frokost

•   Oplæg og debat ved dagens anden oplægsholder

•   Fælles middag med bornholmske råvarer i hotellets Restaurant Vilhelm og efterfølgende besøg i 'Øltinget'

•   Overnatning med efterfølgende morgenmad og transport hjem 

Grønbechs Hotel, Allinge, Bornholm, 1. oktober - 2. oktober 2020

 

Medlemsteknologi – på godt og ondt

Vi kigger på, hvilke teknologier som for eksempel medlemssystemer der kan bruges til at håndtere medlemmer. Vi ser også på ulemperne.

Hvilke it-systemer og teknologier findes der på markedet, som både kan håndtere potentielle medlemmer og gøre organisationen klogere på de enkelte medlemmer/segmenter, så kommunikation og tilbud i højere grad kan målrettes.

Oplægsholder annonceres snarest.

Altinget, Ny Kongensgade 10, 1472 København K, fredag 4. december 2020, kl. 9.30-12.30