Medlemsrelationer


Altingets netværk om medlemsrelationer sætter fokus på såvel tiltrækning og fastholdelse af medlemmer, hvad enten der er tale om en fagforeninger, partier, brancheforeninger, interesseorganisationer eller ngo'er. Netværkets formål er erfaringsudveksling: Hvordan tiltrækker man medlemmer bedst muligt og mest effektivt – og hvordan fastholder man dem.

Ud over en række netværksmøder afholdes et særligt netværksdøgn i ekstra behagelige omgivelser på det skønne Kragerup Gods på Vestsjælland. Transport til og fra døgnmødet, forplejning og overnatning i den forbindelse er naturligvis inkluderet.

 

Netværkets faste mødeleder er Thorleif Gotved, der udover at være fast mødeleder på netværket, driver han også GotvedPR, hvor han underviser og rådgiver om professionelle relationer.

Han har stor erfaring med medlemsfastholdelse og tiltrækning i forskellige afskygninger. Thorleif har blandt andet erfaring fra Dansk Magisterforenings hovedbestyrelse som formandsrepræsentant for 10.000 studentermedlemmer. I den forbindelse gjorde han erfaringer med såvel almindelig hvervning samt organiseringstilgangen, inden det blev en kendt model.

2006 blev han ansat som konsulent i Dansk Magisterforening, hvor han i en nyoprettet stilling var med til at opbygge DM’s første hverveorganisation. Han har siden arbejdet en håndfuld år i en it-virksomhed, hvor han solgte medlemssystemer til fagforeninger, branche-/arbejdsgiverforeninger, partier og interesseorganisationer. Thorleif Gotved har været selvstændig siden 2017 og har i dag primært fokus på rådgivning og undervisning i at skabe og vedligeholde professionelle relationer.

Du kan se det foreløbige program for den kommende sæson nedenfor:

Medlemsrelationer via sociale medier

 

Benjamin Rud Elberth, Elberth Kommunikation

Det går stærkt inden for de sociale medier. Det, som virkede i går, virker måske ikke i dag. Algoritmeændringer, ændrede forbrugsmønstre, lovændringer og en række andre parametre ændrer hele tiden spillereglerne og resultaterne.

På dette netværksmøde vil vi sammen blive klogere på, hvad der virker netop nu, hvad enten vi taler Facebook, Twitter, LinkedIn eller Instagram, når fokus er at skabe relationer til såvel eksisterende som potentielle medlemmer.

Vi har inviteret Benjamin Rud Elberth, som er digital ekspert med særlig fokus på medlemsorganisationer. Han vil give nogle konkrete bud på tendenser på sociale medier netop nu og fortælle mere om, hvad der kendetegner god kommunikation og engagement via sociale medier.

Altinget, Ny Kongensgade 10, 1472 København K, mandag 24. februar 2020, kl. 9.30-12.30


Arena Summit 2020

Altinget og Mandag Morgen inviterer alle netværksdeltagere til en dag, hvor videndeling og erfaringsudveksling er i højsædet, hvor der bliver mulighed for at møde ligesindede og interessefæller – og hvor der er plads til at finde ny inspiration, der kan skabe grobund for nye løsninger og samarbejder. I 2019 samlede Altinget og Mandag Morgen over 600 beslutningstagere fra både offentlige organisationer og private virksomheder til den første Arena Summit, hvor der særligt var fokus på udfordringerne for den næste generation inden for blandt andet fremtidens kompetencer, velfærds- og sundhedsteknologi, fremtidens demokrati og bæredygtig vækst.

26. marts 2020 i Øksnehallen sætter vi igen fokus på nogle af de største samfundsudfordringer og inviterer danske og internationale hovedtalere til at gøre os klogere på, hvordan vi ved hjælp af nye teknologier, alternative samarbejdsformer og innovative løsninger kan imødekomme fremtidens udfordringer.

Programmet for dagen opdateres løbende, men I kan se frem til en inspirerende dag med plads til både store tanker og små pauser, hvor der er tid til refleksion, netværksdannelse og diskussioner på tværs af sektorer.

 

Øksnehallen, København K, torsdag 26. marts 2020 kl. 9.30-16.00

 

Når medlemmer skaffer medlemmer

Esben Noël Hjort, HK privat

Det er dyrt at hverve medlemmer. Men hvem er bedre – og mere troværdige til opgaven – end foreningens eksisterende medlemmer? Spørgsmålet er så, hvordan man kan aktivere og nudge medlemmer til at invitere andre ind i folden, hvad enten der er tale om individer eller organisationer.

På dette netværksmøde vil vi sammen blive klogere på netværksdeltagernes egne erfaringer på dette område. Vi laver en oversigt over forskellige strategier, lige fra member-get-a-member (hvor medlemmer får kontante præmier for at hverve nye medlemmer) til organiseringstankegangen, som især fagforeninger har taget til sig, men som sagtens også kan bruges af andre typer foreninger.

Vi har inviteret Esben Noël Hjort, der indtil 2019 var uddannelses- og udviklingschef hos Konventum, og som i dag er faglig konsulent i HK/Privat. Han har indgående beskæftiget sig med organiseringsmodellen, og han er desuden meget optaget af adfærdsdesign. 

Altinget, Ny Kongensgade 10, 1472 København K, 28. august 2020, kl. 09.30 - 12.30

 

Døgnmøde på Kragerup Gods: Ultimo september 2020

Netværkets årlige døgnmøde finder sted på det skønne Kragerup Gods i Vestsjælland. I flotte omgivelser får du gennem et døgn mulighed for sammen med de øvrige netværksdeltagere at dykke ned i mulighederne for, at medlemmerne selv skaffer medlemmer.

Hvad indholdet skal være – om det skal være et gennemgående, eller der skal være 2 forskellige temaer – bestemmer netværkets deltagere i god tid inden døgnmødet

Overnatning, transport og forplejning er inkluderet fra og til Københavns Lufthavn.

Det overordnede program for turen lyder: 

•   Transport til Kragerup Gods

•   Velkomst og indlogering på hotellet

•   Oplæg og debat

•   Fælles frokost

•   Oplæg og debat

•   Fælles middag med lokale råvarer

•   Overnatning med efterfølgende morgenmad og transport hjem 

Kragerup Gods, Kragerupgaardsvej 33, 4291 Ruds Vedby

 

Medlemsteknologi – på godt og ondt

Vi kigger på, hvilke teknologier som for eksempel medlemssystemer der kan bruges til at håndtere medlemmer. Vi ser også på ulemperne.

Hvilke it-systemer og teknologier findes der på markedet, som både kan håndtere potentielle medlemmer og gøre organisationen klogere på de enkelte medlemmer/segmenter, så kommunikation og tilbud i højere grad kan målrettes.

Oplægsholder annonceres snarest.

Altinget, Ny Kongensgade 10, 1472 København K, fredag 4. december 2020, kl. 9.30-12.30