Mødeleder
Netværkets faste mødeleder er Altingets mangeårige sundhedsredaktør, Ole Toft.
Program
28/4-2021

Sophie Hæstorp Andersen, regionsrådsformand, Region Hovedstaden - Annemarie Zacho-Broe, kommunaldirektør, Fredericia Kommune - Jørgen Skadborg, formand, PLO - Christian Von Plessen phd.md,medicinsk direktør, i cantonen Vaud, Schweitz
Udvidet netværksmøde om et bæredygtigt sundhedsvæsen
Et fremtidssikret sundhedsvæsen kræver at sygehuse, praktiserende læger og kommunerne arbejder tættere sammen om de patienter, der bevæger sig på tværs af de tre sektorer. Men hvad skal man gøre anderledes for, at sundhedsvæsnet ikke løber tør for hænder og pengene i den øvelse? Det skal vi diskutere på vores minikonference hos Altinget. Vi samler tre netværk, der kredser om denne problemstilling i form af Altingets sundhedspolitiske netværk, Mandag Morgens netværk om sundhedsinnovation og Altingets ældrepolitiske netværk. Ud over oplæg vil dagen også byde på frokost og en lille quiz om det danske sundhedsvæsen.
Læs mere om programmet her
Altinget, Ny Kongensgade 10, 1472 København K, kl. 10:00-15:00
17/8-2021

Døgnmøde på Bornholm
Netværkets årlige topmøde finder sted på Grønbechs Hotel i Folkemødets hjemby Allinge på Bornholm. Omringet af vand og natur får du gennem et døgn mulighed for at mødes og diskutere med flere af landets vigtigste aktører. For at give de bedst mulige betingelser for at netværke med med- og modspillere suppleres det faglige program med en dejlig bornholmsk middag i hotellets spisestue og et besøg i hotelbaren, ‘Øltinget’. Du kan finde programmet og temaerne for døgnmødet nedenfor.
Grønbechs Hotel, Allinge, Bornholm, kl. 8:00-9:20

Steffen Thirstrup, tidligere godkendelseschef i Lægemiddelstyrelsen, nu international rådgiver hos NDA og adjungeret professor på Institut for Lægemiddeldesign og Farmakologi (KU)
Lægemiddelområdet: Revolutionerende behandlingsformer og teknologier banker på
I mere end 20 år har Steffen Thirstrup evalueret medicin som læge, forsker og senere chef for lægemiddelgodkendelse i Lægemiddelstyrelsen. Han har siddet i stribevis af internationale medicinske arbejdsgrupper og været Danmarks repræsentant i CHMP, der er en af de vigtigste komiteer i EMA. I dag arbejder han i blandt andet Danmark, Europa og USA, hvor han rådgiver om klinisk lægemiddeludvikling og godkendelse. Steffen Thirstrup er derfor den rigtige til at give os et overblik over, hvad der er ved at ske på lægemiddelområdet: Nye revolutionerende behandlingsformer og teknologier banker på til glæde for patienterne. Men det udfordrer både danske og europæiske lægemiddelmyndigheders måde at arbejde på. Steffen Thirstrup har lovet at tage det lange lys på og udpege de positive og negative tendenser han ser på et område præget af store offentlige og private økonomiske interesser.
Grønbechs Hotel, Allinge, Bornholm, kl. 10:00-11:15
4/10-2021

Jesper Danneris Luthman, Public Affairs Director, Rud Petersen Public Affairs og Martin Geertsen (V)
Privathospitaler
Er Venstre på vej til at privatisere sundhedsvæsnet? Det spørgsmål lød i en kortere årrække i nullerne, da det offentlige udgifter til privathospitaler eksploderede. Senere styrtdykkede udgifterne, men i dag er der rekordmange behandlet på privathospital, uden at udgifterne er fulgt med. Hvad er der sket? Hvorfor har vi ikke så mange privathospitaler som Sverige og hvad betyder de amerikanske erfaringer? Vi gør status på 20 års brug af privathospitaler og private sundhedsforsikringer. Vi inviterer en oplægsholder fra det private eller fra Venstre. Venstre gik til valg på at sænke behandlingsgarantien til 0 dage for udvalgte sygdomme, men trods de mange år i regering er der ikke sket en det store i brugen af private sygehuse. Hvorfor? Vi tager debatten.
Altinget, Ny Kongensgade 10, København, kl. 9:30
15/12-2021

Michael Dall, lægelig direktør, OUH, Formand for Behandlingsrådet.
Behandlingsrådet
Ventet med længsel af nogen - frygtet af andre. Det er status for Behandlingsrådet, der ventes at starte op i første halvdel af 2021. Med formand, Michael Dall, i spidsen skal rådet sikre, at sundhedsvæsnet i større grad får sagt nej til udstyr, behandlinger og indsatser, hvor prisen er for høj i forhold til effekten. Michael Dall fortæller mere om det nye prioriterings-organ, ligheder og forskelle fra medicinrådet og de første spæde erfaringer arbejdet.
Altinget, Ny Kongensgade 10, København, kl. 9:30-12:30

Kjeld Møller Pedersen, professor, sundhedsøkonomi, Syddansk Universitet
Muligheder og faldgruber med det nye Behandlingsråd
Vi har inviteret Kjeld Møller Pedersen til også at deltage på møde. Han kommer med sine refleksioner på Michael Dalls oplæg i forhold til de udfordringer og barrierer, Behandlingsrådet kan møde. Kjeld Møller Pedersen har i mange år beskæftiget sig med prioritering og har skrevet en bog om prioritering i sundhedsvæsnet. Læs mere her
Mødested tilgår, kl. 11:00-12:30