Bliv
kontaktet

Sundhed

Altingets sundhedspolitiske netværk er en mulighed for at møde nøgleaktører i den danske sundhedssektor og erfaringsudveksle med andre engagerede beslutningstagere på området. Netværkets danske og internationale oplægsholdere skal holde dig opdateret på de nye tendenser og aktuelle problemstillinger i det danske sundhedsvæsen. Som deltager har du mulighed for at gå i dialog med oplægsholderne, og på møderne vil der også være mulighed for sparring i forhold til de konkrete udfordringer, du sidder med. 

Mødeleder

Som politisk journalist er det helt afgørende at følge med i, hvordan man uden for Christiansborg oplever dagligdagen i sundhedsvæsenet. Derfor ser jeg det som en stor gevinst at stå i spidsen for vores sundhedspolitiske netværk. Som mødeleder sikrer jeg, at vores oplægsholdere kommer med skarpe og fokuserede indlæg, som kan gøre netværket klogere og give ny inspiration til arbejdet ved at sørge for en god debat mellem netværket og oplægsholder. Samtidig sikrer jeg, at vi efter oplæggene bliver udfordret til at tænke nyt i arbejdsområder, og at vi drager nytte af de hinandens viden i øvelser og debatter.

- Ole Toft, redaktør, Altinget: sundhed

Netværkets faste mødeleder er Altingets mangeårige sundhedsredaktør, Ole Toft.

Program

25/8-2020

Nikolai Brun & Morten Elbæk

Døgnmøde på Bornholm

Netværkets årlige topmøde finder sted på Grønbechs Hotel i Folkemødets hjemby Allinge på Bornholm. Omringet af vand og natur får du gennem et døgn mulighed for at mødes og diskutere med flere af landets vigtigste aktører. For at give de bedst mulige betingelser for at netværke med med- og modspillere suppleres det faglige program med en dejlig bornholmsk middag i hotellets spisestue og et besøg i hotelbaren, ‘Øltinget’. Du kan finde programmet og temaerne for døgnmødet nedenfor.

 

Grønbechs Hotel, Allinge, Bornholm, kl. 8:30

Nikolai Brun, chef for Medicinsk Evaluering & Biostatistik i Lægemiddelstyrelsen

Fra big data til ny medicin

Der er store forventninger til big data i udviklingen af ny medicin eller evaluering af eksisterende medikamenter. Industrien efterspørger øget adgang til patientdata for at kunne udvikle ny medicin, omvendt vil forskere og myndigheder også have øget adgang til industriens kliniske data. Lægemiddelstyrelsens Nikolai Bruun har de to problemstillinger tæt inde på kroppen, både som chef for medicinsk evaluering og som formand for en fælleseuropæisk big data task-force, som EMA står bag. Han kommer med til Bornholm, hvor han fortæller om de nyeste tendenser på området.

Grønbechs Hotel, Vinkelstræde 2, Allinge , kl. 10:15

Morten Elbæk, direktør, Sundhed.dk

Mellem øvre grænse for datakilder og mere personligt sundhed.dk

Med 3,8 millioner besøg hver måned er sundhed.dk blevet den virtuelle hovedindgang til sundhedsvæsenet og troværdige oplysninger om sundhed fra mere end 120 datakilder. Sundhed.dk har fået stor ros også internationalt. Vi får besøg fra direktøren for Sundhed.dk, der vil fortælle om, hvor sundhed.dk er på vej hen, mens de teknologiske muligheder raser afsted. Der er mange principielle spørgsmål, man skal stille sig hos sundhed.dk: Hvor går grænsen for hvilke datakilder, sundhed.dk skal bruge? Kan sundhedsdata bruges på nye måder? Og hvad gør man med de mange borgere, som gerne vil have et sundhed.dk, som er endnu mere proaktivt i forhold til den enkelte? Morten Elbæk giver sine bud, og du kan give dit besyv med.

Grønbechs Hotel, Vinkelstræde 2, Allinge , kl. 13:00

7/9-2020

Allan Flyvbjerg, centerleder, Steno Diabetes Center Copenhagen

Sammenhæng mellem sygehuse og diabetescentrene

Novo Nordisk Fonden står bag Danmarkshistoriens største private donation med syv milliarder til fem diabetescentre. Det skal ikke kun sikre behandlinger i verdensklasse til diabetikerne, men diabetescentrene skal også bidrage til, at Danmark kommer i front med at forebygge, at sygdommen overhovedet opstår. Centerleder ved Steno Diabetes Center Copenhagen, Allan Flyvbjerg, er leder af det største af de fem diabetescentre og har tre milliarder i ryggen til opgaven. Hør ham fortælle om, hvordan centrene skal nå de ambitiøse mål. Men også man vil løse de udfordringer, der følger med: Diabetespatienter lider ofte af andre sygdomme, hvordan sikrer man eksempelvis sammenhæng mellem de eksisterende sygehuse og diabetescentrene. Kom og tag debatten med Allan Flyvbjerg

Altinget, Ny Kongensgade 10, 1472 København K, kl. 9:30

9/11-2020

Stinus Lindgren (RV)

Sundhedspolitikken lige nu

Vi får besøg af Radikales sundheds- og forskningsordfører, Stinus Lindgreen. Vi skal sammen med Stinus gennemgå den sundspolitiske situation lige nu i forhold til de vigtigste emner, der presser sig på ude i sundhedsvæsenets virkelighed. Og på Christiansborg – det er ikke altid de samme nemlig. Allerede inden Stinus Lindgreen kom i Folketinget, var han et kendt ansigt på sundhedsområdet. Han har både været forsker i medicinalindustrien og aktiv i sundheds- og forskningsdebatten, til at være Folketingspolitiker. Hvilke positive og negative overraskelser har det givet sundhedspolitikeren?

Altinget, Ny Kongensgade 10, 1472 København K, kl. 9:30

5/1-2021

Freddy Lippert, direktør, Region Hovedstadens Akutberedskab

Nye arbjedsgange og teknologier i regionernes akutberedskaber

Nye arbejdsgange og teknologier presser sig på i regionernes akutberedskaber. Men hvad får det af betydning for patienterne og måden, som sundhedsvæsnet bliver drevet på? Det får vi en række bud på fra den lægeuddannede Freddy Lippert, der står i spidsen for Region Hovedstadens akutbredskab. Målet er, at sygehusenes akutfunktioner i langt højere grad kan bidrage hjælpe den kommunale sygepleje, så akutte indlæggelser undgås, og patienterne oplever en bedre sammenhæng. Freddy vil samtidig også fortælle om nogle af de mest lovende udviklings- og forskningsprojekter i regionens akutberedskab.

Ubbes Vinhandel, Ny Vestergade 1, 1471 København K, kl. 13:30-16:30

28/4-2021

Sophie Hæstorp Andersen, regionsrådsformand, Region Hovedstaden - Annemarie Zacho-Broe, kommunaldirektør, Fredericia Kommune

Udvidet netværksmøde om et bæredygtigt sundhedsvæsen

Et fremtidssikret sundhedsvæsen kræver at sygehuse, praktiserende læger og kommunerne arbejder tættere sammen om de patienter, der bevæger sig på tværs af de tre sektorer. Men hvad skal man gøre anderledes for, at sundhedsvæsnet ikke løber tør for hænder og pengene i den øvelse? Det skal vi diskutere på vores minikonference hos Altinget. Vi samler tre netværk, der kredser om denne problemstilling i form af Altingets sundhedspolitiske netværk, Mandag Morgens netværk om sundhedsinnovation og Altingets ældrepolitiske netværk. Ud over oplæg vil dagen også byde på gruppearbejde, frokost og ikke mindst en non-alcoholic onsdagsbar. Det endelige program præsenteres snarest muligt. 

Altinget, Ny Kongensgade 10, 1472 København K, kl. 10:00-15:00

Er du interesseret?

Vi hører gerne om din profil og din interesse for Altingets sundhedsnetværk. Udfyld derfor kontaktformularen for at blive kontaktet af os og høre mere om dine muligheder.

Vi sammensætter netværket ud fra de forskellige profiler, så det består af en varieret sammensætning af relevante aktører fra forskellige hjørner af sundhedssektoren.

Ved at udfylde dine oplysninger til højre kan du derfor komme på en foreløbig liste over potentielle medlemmer.


Accepter betingelser