Sundhedspolitisk netværk 2019


Sundhedsvæsenet får med al sandsynlighed en central rolle i det kommende års politiske landskab og bliver med sikkerhed et centralt emne i valgkampen forud for folketingsvalget. Regeringen har bebudet en omfattende sundhedsreform, hvor nedlægning af regionerne blot er et af de mulige scenarier. Men hvor lander sundhedsreformen? Og hvilke udfordringer kommer de nye strukturer til at medføre? Vi stiller skarpt på sundhedsområdet og inviterer relevante nøgleaktører til debat om de forandringer, sektoren står over for. Altingets sundhedspolitiske netværk er en mulighed for at møde nøgleaktører i den danske sundhedssektor og erfaringsudveksle med andre beslutningstagere i sundhedssektoren. 

Du kan ligeledes se programmet for netværkets sidste sæson ved at følge linket her.

Ud over rækken af ordinære netværksmøder, der alle holdes i Børsbygningen med forplejning, inviteres der i august måned til et særligt netværks-topmøde i ekstra behagelige omgivelser på Altingets politiske hotel, Grønbechs, i Allinge på Bornholm. Transport, forplejning og overnatning i den forbindelse er naturligvis inkluderet.

Netværkets faste mødeleder er Altingets mangeårige sundhedsredaktør, Ole Toft.


Du kan se det foreløbige program for den kommende møderække nedenfor

 

Privathospitaler – i DK og Europa

Thomas Kiær, adm. direktør. Dr. med., Capio CFR

Den privatejede danske hospitalskæde CFR blev sidste år opkøbt af Capio, en af Europas største udbydere af privathospitaler og sundhedsklinikker, købte kæden. Adm. direktør i Capio CFR, Thomas Kiær, fortæller om, hvorfor Danmark er interessant for internationale spillere på markedet, og hvilke europæiske tendenser man ser med brugen af private hospitaler.

Altinget, Ny Kongensgade 10, København K, mandag 12. november 2018 kl. 09.00-12.00

 

Fra direktør i staten, til direktør i "virkeligheden"

Else Smith, vicedirektør, Hvidovre Hospital, fhv. direktør i Sundhedsstyrelsen

Til dette møde har vi inviteret en af landets mest erfarne ledere inden for sundhedssektoren til en diskussion om overgangen fra rollen som direktør i Sundhedsstyrelsen, til vicedirektør for Hvidovre Hospital. Vi spørger Else Smith, hvordan transitionen har påvirket hendes syn på ledelseslagene i sundhedssektoren og hvilke ledelsesudfordringer, der fylder - eller burde fylde - mest på ledelsesgangene i sundhedssektoren. Vi stiller derudover skarpt på sundhedsreformen, hvor mødeleder Ole Toft giver en status på reformen og diskuterer, hvilke udfordringer de nye strukturer rummer. 

Børsbygningen, fredag 1. februar 2019 kl. 09:30-12:30

 

Arena 2019

Internationale keynote-speakere, relevante fagspecifikke workshops og meget mere - yderligere information følger

Som en del af dit medlemskab får du adgang til vores topmøde ”Arena 2019”, der afholdes i foråret 2019. Her vil du møde ligesindede og interessefæller – du vil opleve inspiration fra uventede områder, der kan skabe grobund for nye løsninger og samarbejder. Du bliver præsenteret for de vigtigste tendenser i version 4.0 af både samfund og industri. Vi undersøger digitaliseringens og teknologiens betydning for alle aspekter af samfundet og arbejdet, fremtidens arbejdsmarked og deraf følgende kompetencebehov, behovet for at tænke i bæredygtige løsninger, indretningen af fremtidens velfærdssamfund og udviklingstendensernes betydning for demokratiet.  

Dagen bliver fyldt med inspiration fra en lang række af de vigtigste samfundsaktører og -debattører lige nu. Programmet for dagen vil være sammensat af en række forskellige elementer: Sessioner i plenum med hårdtslående keynote speakers og nyskabende formidlingsgreb. Workshops, hvor der er mulighed for at dykke ned i et tema og mødes med ligesindede, der også er interesserede i at søge inspiration fra andre, der deler interesser og udfordringer. Og rig mulighed for at mødes på tværs og udvide netværket med nye kontakter, der både kan inspirere til nye løsninger her og nu, men som forhåbentlig også kan udvikle sig til nye samarbejder på længere sigt. 

Tivoli, København, torsdag 28. marts 2019 kl. 09:00-17:00

 

Styring og ledelse i et sundhedsvæsen under forandring

Mickael Bech, professor på Institut for Statskundskab ved Aarhus Universitet, fhv. direktør i VIVE

Sundhedsvæsenets styring er under forandring. Fra at sikre mest mulig aktivitet forsøger man i disse år at ændre kurs. Den nye styring skal øge fokus på kvalitet, flytte aktivitet ud fra sygehusene og bekæmpe den økonomiske kassetænkning mellem sygehuse, kommuner og almen praksis. Regeringens og regionernes nye tiltag nærhedsfinansiering er et af de helt store tiltag på området. Vil det virke? Og hvilke nye muligheder og udfordringer giver det lederne, der skal drive sundhedsvæsenet på sygehuse, kommuner og almen praksis. Det får vi en stribe bud på fra en af landets mest erfarne forskere på området.

Børsbygningen, Mandag 29. april 2019 kl. 09:30-12:30

 

Ministeriet om sundhedsreformen

Per Okkels, departementschef i Sundheds- og Ældreministeriet

Ved det sidste møde inden sommerferien sætter vi endnu engang fokus på sundhedsreformen. Vi inviterer en højtstående nøgleaktør fra Sundheds- og Ældreministeriet til dialog om sundhedsreformen, hvilken indflydelse reformen får på sundhedsområdet og hvilke udfordringer, der er i vente.

Børsbygningen, tirsdag 4. juni 2019 kl. 09:30-12:30

 

Altingets årlige sundhedspolitiske døgnmøde - Grønbechs Hotel mandag 26. august 2019

Netværkets årlige topmøde finder sted på Grønbechs Hotel i Folkemødets hjemby Allinge på Bornholm. Omringet af vand og natur får du gennem et døgn mulighed for at mødes og diskutere med flere af landets vigtigste aktører. For at give de bedst mulige betingelser for at netværke med med- og modspillere suppleres det faglige program med en dejlig bornholmsk middag i hotellets spisestue, Vilhelm og et besøg i hotelbaren, 'Øltinget'.

Program:

  • Fly fra København til Bornholm og transport til Grønbechs Hotel, Allinge
  • Velkomst og indlogering på hotellet
  • Formiddagsmøde og indlæg - Birgitte Holm Andersen og Lone Winther Jensen
  • Fælles frokost
  • Indlæg ved oplægsholder - endnu ikke bekræftet
  • Fælles middag med bornholmske råvarer i hotellets egen 'Vilhelm' og 'Øltinget'
  • Overnatning, morgenmad og transport hjem 

 

Randers-klyngen - strategisk ledelse af det nære sundhedsvæsen

Birgitte Holm Andersen, sundhedschef i Favrskov Kommune & Lone Winther Jensen, Lægefaglig direktør på Regionshospitalet Randers

Både regeringen og flere eksperter har kigget mod Randers-klyngen i udarbejdelsen af regeringens forslag til de nye sundhedsfælleskaber og uanset, hvordan sundhedsreformen ender, vil der være fokus på samarbejdet mellem kommuner og sygehuse. Til årets døgnmøde har vi derfor inviteret to centrale medlemmer af projektets styregruppe til at dele ud af deres erfaringer og fortælle om resultaterne af det brede samarbejde. 

Grønbechs Hotel, Allinge, mandag 26. august 2019

 

Sundhedsvæsenet i en digital tidsalder

Finn Kensing, Professor, Datalogisk Institut, Københavns Universitet

Den digitale revolution strømmer ind over sundhedsområdet. Snart kan enhver indsamle information om hjerterytme, søvnrytme og kroppens øvrige reaktioner med mobilapps og andre teknologier i hjemmet. Finn Kensing, professor og tidl. direktør for Center for IT Innovation på Københavns Universitet, gør status på udviklingen og give sit bud på, hvordan den påvirker sundhedsvæsenet. Finn Kensing har desuden tilbragt det meste af det forgangne år hos Google i Californien, hvor han har siddet i forreste række i den teknologiske udvikling. Vi får derfor et særligt indblik i hvilke teknologiske strømninger, der kommer til at påvirke sundhedssektoren i de kommende år.

Grønbechs Hotel, Allinge, mandag 26. august 2019

 

Med forbehold for ændringer.