Bliv
kontaktet

Sundhed

Altingets sundhedspolitiske netværk er en mulighed for at møde nøgleaktører i den danske sundhedssektor og erfaringsudveksle med andre engagerede beslutningstagere på området. Netværkets danske og internationale oplægsholdere skal holde dig opdateret på de nye tendenser og aktuelle problemstillinger i det danske sundhedsvæsen. Som deltager har du mulighed for at gå i dialog med oplægsholderne, og på møderne vil der også være mulighed for sparring i forhold til de konkrete udfordringer, du sidder med. 

Mødeleder

Som politisk journalist er det helt afgørende at følge med i, hvordan man uden for Christiansborg oplever dagligdagen i sundhedsvæsenet. Derfor ser jeg det som en stor gevinst at stå i spidsen for vores sundhedspolitiske netværk. Som mødeleder sikrer jeg, at vores oplægsholdere kommer med skarpe og fokuserede indlæg, som kan gøre netværket klogere og give ny inspiration til arbejdet ved at sørge for en god debat mellem netværket og oplægsholder. Samtidig sikrer jeg, at vi efter oplæggene bliver udfordret til at tænke nyt i arbejdsområder, og at vi drager nytte af de hinandens viden i øvelser og debatter.

- Ole Toft, redaktør, Altinget: sundhed

Netværkets faste mødeleder er Altingets mangeårige sundhedsredaktør, Ole Toft.

Program

Tidligere begivenheder

Vis

24/8-2022

Per Larsen (K)

Det kommende år og den sundhedspolitiske status lige nu

Vi sparker den sundhedspolitiske sæson i gang med den konservative sundhedsordfører, Per Larsen. Når vi mødes, skal partierne forhandle ti-årsplanen for psykiatrien, og sidste finanslov skal i hus inden valget.  
Valgtrommerne buldrer samtidig med, at sundhedsvæsenet er midt i en rekrutteringskrise. Per Larsen er også regionsrådsmedlem og er derfor tættere på sundhedsvæsenets virkelighed end mange andre politikere. Vi mødes derfor til en snak om sundhedsvæsenets problemer, løsningerne og udfordringerne med at udforme valgudspil med nye sundhedstiltag, når sundhedsvæsenet er under voldsomt pres. 

 

Nordatlantens Brygge (Strandgade 91, København K 84), kl. 9:30-12:30

4/10-2022

Forsknings- og analysechef, VIVE

Ledelsesrevolution midt i en ledelseskrise?

Ligesom på andre velfærdsområder er der en latent ledelseskrise i sundhedsvæsenet. De gamle strukturer internt på sygehusene og mellem sektorerne fungerer ikke længere. Sundhedsvæsenet og sygehusene og de ansatte har nemlig forandret sig, og utilfredsheden har ulmet i flere år.  

Samtidig er der også en stille revolution i gang i sundheds- og velfærdssektoren. Overlægernes nye overenskomst betyder, at man nu er ved at skabe en historisk ændring af de nu meget store hospitalsafdelinger. Man vil nu også mere intensivt forsøge at sætte ind på at stoppe sygeplejerskernes flugt fra de mest syge patienter. Samtidig er man i gang med at teste den hollandske sygeplejemodel Buurtzorg flere steder i landet.  

Vi får besøg af professor i ledelse og sundhedsøkonomi, Mickael Bech, der i mange år har forsket i ledelse og organisering af sundhedsvæsenet. Han gør status på både problemerne og de mest lovende løsninger, man ser rundt i de danske sundhedsvæsen. 

Altnget, Ny Kongensgade 10, 1472 København K, kl. 9:30-12:30

8/12-2022

Stephianie Lose, regionsrådsformand, Region Syd og Sille Kloppenborg, projektchef, Fredericia Sundhedshed

Fremtidens sundhedshuse og nærhospitaler

Mere end 50 forskellige professionelle eller frivillige sundhedsaktører på tværs af sundhedsvæsenets sektorer bor eller benytter Fredericia Sundhedshus. Men det stopper ikke her. Regeringen har udpeget Fredericia Sundhedshus til et af landets kommende nærhospitaler, og 20 procent af lokalerne i det tidligere Fredericia Hospital er stadig under ombygning.

Kom og se et sundhedscenter i funktion og hør om mulighederne og udfordringerne ved at arbejde på tværs set i regionalt og kommunalt perspektiv. 

Vi bliver vist rundt af Sille Kloppenborg fra Fredericia Kommune, der er projektleder for udviklingen af sundhedshuset. Hun har været med fra start og fortæller om udfordringerne og fremtidens planer for sundhedshuset.

Vi får også besøg af Stephanie Lose til at fortælle om hendes holdninger og planer for brugen af sundhedshuse og mulige nærhospitaler mere generelt. Samtidig så vil vi bede Lose give en status på den sundhedspolitiske situation. 

Fredericia Sundhedshus, Dronningensgade 97, 7000 Fredericia, kl. 11:00-14:00

Er du interesseret?

Vi hører gerne om din profil og din interesse for Altingets sundhedsnetværk. Udfyld derfor kontaktformularen for at blive kontaktet af os og høre mere om dine muligheder.

Vi sammensætter netværket ud fra de forskellige profiler, så det består af en varieret sammensætning af relevante aktører fra forskellige hjørner af sundhedssektoren.

Ved at udfylde dine oplysninger til højre kan du derfor komme på en foreløbig liste over potentielle medlemmer.

Et medlemskab dækker 5 netværksmøder herunder et årligt døgnmøde. Deltagergebyret er kr. 19.995,- ex. moms for alle møderne inkl. fuld forplejning.


Accepter betingelser