Sundhedspolitisk netværk 2018


Altingets sundhedspolitiske netværk er en mulighed for at møde nøgleaktører i den danske sundhedssektor og erfaringsudveksle med ligesindede. I denne sæson i netværket har vi inviteret en række spændende oplægsholdere til at belyse forskellige facetter af sundhedssektoren. Vi vil blandt andet se nærmere på mediernes indflydelse på den politiske dagsorden, robotteknologi og digitalisering samt udviklingen inden for privathospitaler i Danmark og Europa. Programmet for 2018 er stort set på plads, og du kan læse mere om indholdet i møderækken nedenfor. Du kan ligeledes se programmet for netværkets sidste sæson ved at følge linket her.

Ud over rækken af ordinære netværksmøder, der alle holdes i Børsbygningen med tilhørende morgenmad, inviteres der i september måned til et særligt netværks-topmøde i ekstra behagelige omgivelser på Altingets politiske hotel, Grønbechs, i Allinge på Bornholm. Transport, forplejning og overnatning i den forbindelse er naturligvis inkluderet.

Netværkets faste mødeleder er Altingets mangeårige sundhedsredaktør, Ole Toft.


Du kan se det foreløbige program for 2018 nedenfor.

 

Sundhedsjournalistikken til debat

Lars Igum Rasmussen, sundhedsredaktør på Politiken

Medierne er sensationshungrende. De skriver alt for meget om kræft og glemmer psykiatrien og ”kedelige” sygdomme," lyder kritikken af sundhedsjournalistikken. Politikens sundhedsredaktør Lars Igum Rasmussen er en landets mest erfarne sundhedsjournalister med en baggrund som sundhedsjournalist på Altinget og Ugeskrift for Læger. Samtidig har han siddet på den anden side af bordet som sundhedslobbyist og presserådgiver i Venstre. Han tager til genmæle og forsøger at give et svar på, hvorfor nogle historier tager alle mediernes overskrifter, mens andre, mere alvorlige forbigås i tavshed. 

Bredgade 30, onsdag 17. januar 2018 kl. 09.00-12.00 

 

Fra sundhedsordfører til sygehusdirektør

Jonas Dahl, hospitalsdirektør på Regionshospitalet Randers, fhv. MF og minister

Tidligere minister, folketingsmedlem og hospitalsdirektør. Der er kun en mand i Danmark, der kan skrive denne kombination på sit CV. Det er 39-årige Jonas Dahl, der i 2016 sagde farvel til Folketinget til fordel for stillingen som hospitalsdirektør på regionshospitalet i Randers. Har dette skift ændret hans syn på sundhedsvæsenet og dets udfordringer? Det er nogle af de spørgsmål, Jonas Dahl besvarer på dagens møde.

Børsbygningen, fredag 23. marts 2018 kl. 09.00-12.00

 

Skotske erfaringer med det nære sundhedsvæsen

John Gillies, æresprofessor ved University of Edinburgh, vicedirektør, Scottish School of Primary Care, tidl. formand, den skotske pendant til Praktiserende Lægers Organisation (PLO)

Skotland har gjort sig bemærket ved at have tænkt nyt på en stribe sundhedsområder. Heriblandt med en økonomisk og strukturel satsning på det nære sundhedsvæsen. Men hvad har skotterne gang i, og hvordan går det? Det fortæller John Gillies, der er vicedirektør ved School of Primary Care. John Gillies er selv uddannet praktiserende læge og har tidligere været formand de skotske praktiserende læger. Skotland er også interessant, da det befolkningsmæssigt ligner Danmark ligesom det skotske sundhedsvæsen primært er offentligt finansieret.

Altinget, Ny Kongensgade 10, København K, fredag 8. juni 2018 kl. 09.00-12.00

 

Altingets årlige sundhedsdøgn - Grønbechs Hotel onsdag 5. september 2018
Netværkets årlige topmøde finder sted på Grønbechs Hotel i Folkemødets hjemby, Allinge på Bornholm. Omringet af vand og natur får du gennem et døgn mulighed for at mødes og diskutere med flere af landets vigtigste sundhedsaktører. For at give de bedst mulige betingelser for at netværke med med- og modspillere suppleres det faglige program med en dejlig bornholmsk middag i hotellets spisestue og et besøg i hotelbaren, Øltinget.

Program:

  • Fly fra København til Bornholm og transport til Grønbechs Hotel, Allinge
  • Velkomst og indlogering på hotellet
  • Formiddagsmøde og indlæg ved Finn Kensing, professor, Datalogisk Institut på Københavns Universitet
  • Fælles frokost
  • Indlæg ved Michel Chr. Nemery, Ledende overlæge, Radiologisk Afdeling, Herlev og Gentofte Hospital
  • Fælles middag med bornholmske råvarer i hotellets egen Vilhelm og Øltinget
  • Overnatning med efterfølgende veltillavet morgenmad og transport hjem

Grønbechs Hotel, Allinge, Bornholm onsdag 5. september 2018 inkl. overnatning


Sundhedsvæsenet i en digital tidsalder

Finn Kensing, professor, Datalogisk Institut, Københavns Universitet, tidl. direktør for Center for IT Innovation, Københavns Universitet

Den digitale revolution strømmer ind over sundhedsområdet. Snart kan enhver indsamle information om hjerterytme, søvnrytme og kroppens øvrige reaktioner med mobilapps og andre teknologier i hjemmet. Finn Kensing, professor og tidl. direktør for Center for IT Innovation på Københavns Universitet, gør status på udviklingen og give sit bud på, hvordan den påvirker sundhedsvæsenet.

Grønbechs Hotel, onsdag 5. september 2018 inkl. overnatning


Big data, kunstig intelligens og robotter i sundhedsvæsenet

Michel Chr. Nemery, Ledende overlæge, Radiologisk Afdeling, Herlev og Gentofte Hospital

Kunstig intelligens. Professionelle sundhedsundersøgelser via en app på din smartphone. Big data og robotter. Det er elementer i den digitale udvikling, der har ramt sundhedsområdet, og som i de kommende år vil ændre den måde, vi håndterer sundhed på. Ledende overlæge på Herlev og Gentofte Hospital Michel Christian Némery ser nærmere på udviklingen og deler erfaringer og perspektiver for udviklingen af sundhedsvæsenet.

Grønbechs Hotel, onsdag 5. september 2018 inkl. overnatning

 

Privathospitaler – i DK og Europa

Thomas Kiær, adm. direktør. Dr. med., Capio CFR

Den privatejede danske hospitalskæde CFR blev sidste år opkøbt af Capio, en af Europas største udbydere af privathospitaler og sundhedsklinikker, købte kæden. Adm. direktør i Capio CFR, Thomas Kiær, fortæller om, hvorfor Danmark er interessant for internationale spillere på markedet, og hvilke europæiske tendenser man ser med brugen af private hospitaler.

Børsbygningen, mandag 12. november 2018 kl. 09.00-12.00

 

Med forbehold for ændringer.