Sundhed

Altingets sundhedspolitiske netværk er en mulighed for at møde nøgleaktører i den danske sundhedssektor og erfaringsudveksle med andre engagerede beslutningstagere på området. Netværkets danske og internationale oplægsholdere skal holde dig opdateret på de nye tendenser og aktuelle problemstillinger i det danske sundhedsvæsen. Som deltager har du mulighed for at gå i dialog med oplægsholderne, og på møderne vil der også være mulighed for sparring i forhold til de konkrete udfordringer, du sidder med. 

Mødeleder

Som politisk journalist er det helt afgørende at følge med i, hvordan man uden for Christiansborg oplever dagligdagen i sundhedsvæsenet. Derfor ser jeg det som en stor gevinst at stå i spidsen for vores sundhedspolitiske netværk. Som mødeleder sikrer jeg, at vores oplægsholdere kommer med skarpe og fokuserede indlæg, som kan gøre netværket klogere og give ny inspiration til arbejdet ved at sørge for en god debat mellem netværket og oplægsholder. Samtidig sikrer jeg, at vi efter oplæggene bliver udfordret til at tænke nyt i arbejdsområder, og at vi drager nytte af de hinandens viden i øvelser og debatter.

- Ole Toft, redaktør, Altinget: sundhed

Netværkets faste mødeleder er Altingets mangeårige sundhedsredaktør, Ole Toft.

Program

23/6-2020

Jakob Manghezi Krogh, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, Københavns Kommune

Fra Sundhedsministeriet til Københavns Kommune

Som topembedsmand i Sundhedsministeriet har Jakob Krogh været med til at udarbejde en lang række af de seneste års omfattende sundhedsudspil. Men i snart et år har han nu i stedet været del af topledelsen for Sundheds- og ældreområdet i Danmarks største kommune. Jakob vil blandt andet fortælle om på, hvilke måder han har måtte revidere sin opfattelse af sundhedsvæsnets problemer og især løsningerne. Sammen med Jakob tager vi også temperaturen på den aktuelle sundhedspolitiske situation og de mest aktuelle tiltag.

Altinget, Ny Kongensgade 10, 1472 København K, kl. 9:30

25/8-2020

Nikolai Brun & Morten Elbæk

Døgnmøde på Bornholm

Netværkets årlige døgnmøde finder sted på Grønbechs Hotel i Allinge på Bornholm. Omringet af vand og natur får du gennem et døgn mulighed for at lære de andre medlemmer med at kende. Det gør vi samtidig med, at vi får besøg af to inspirerende  oplægsholdere, der skal tale om behovet for ny ledelse i sundhedsvæsnet, og hvordan sygehusdrift skal gentænkes i de nye sygehuse. Tredje punkt er, at vi skal diskutere, hvad sundhedsvæsenet bør lære af corona-udbruddet i Danmark. 

Grønbechs Hotel, Allinge, Bornholm, kl. 8:30

Nikolai Brun, chef for Medicinsk Evaluering & Biostatistik i Lægemiddelstyrelsen

Fra big data til ny medicin

Der er store forventninger til big data i udviklingen af ny medicin eller evaluering af eksisterende medikamenter. Industrien efterspørger øget adgang til patientdata for at kunne udvikle ny medicin, omvendt vil forskere og myndigheder også have øget adgang til industriens kliniske data. Lægemiddelstyrelsens Nikolai Bruun har de to problemstillinger tæt inde på kroppen, både som chef for medicinsk evaluering og som formand for en fælleseuropæisk big data task-force, som EMA står bag. Han kommer med til Bornholm, hvor han fortæller om de nyeste tendenser på området.

Grønbechs Hotel, Vinkelstræde 2, Allinge , kl. 10:15

Morten Elbæk, direktør, Sundhed.dk

Mellem øvre grænse for datakilder og mere personligt sundhed.dk

Med 3,8 millioner besøg hver måned er sundhed.dk blevet den virtuelle hovedindgang til sundhedsvæsenet og troværdige oplysninger om sundhed fra mere end 120 datakilder. Sundhed.dk har fået stor ros også internationalt. Vi får besøg fra direktøren for Sundhed.dk, der vil fortælle om, hvor sundhed.dk er på vej hen, mens de teknologiske muligheder raser afsted. Der er mange principielle spørgsmål, man skal stille sig hos sundhed.dk: Hvor går grænsen for hvilke datakilder, sundhed.dk skal bruge? Kan sundhedsdata bruges på nye måder? Og hvad gør man med de mange borgere, som gerne vil have et sundhed.dk, som er endnu mere proaktivt i forhold til den enkelte? Morten Elbæk giver sine bud, og du kan give dit besyv med.

Grønbechs Hotel, Vinkelstræde 2, Allinge , kl. 13:00

7/9-2020

Allan Flyvbjerg, centerleder, Steno Diabetes Center Copenhagen

Sammenhæng mellem sygehuse og diabetescentrene

Novo Nordisk Fonden står bag Danmarkshistoriens største private donation med syv milliarder til fem diabetescentre. Det skal ikke kun sikre behandlinger i verdensklasse til diabetikerne, men diabetescentrene skal også bidrage til, at Danmark kommer i front med at forebygge, at sygdommen overhovedet opstår. Centerleder ved Steno Diabetes Center Copenhagen, Allan Flyvbjerg, er leder af det største af de fem diabetescentre og har tre milliarder i ryggen til opgaven. Hør ham fortælle om, hvordan centrene skal nå de ambitiøse mål. Men også man vil løse de udfordringer, der følger med: Diabetespatienter lider ofte af andre sygdomme, hvordan sikrer man eksempelvis sammenhæng mellem de eksisterende sygehuse og diabetescentrene. Kom og tag debatten med Allan Flyvbjerg

Altinget, Ny Kongensgade 10, 1472 København K, kl. 9:30

20/10-2020

Arena Summit 2020

Altinget og Mandag Morgen inviterer igen til Summit i 2020 med fokus på den store omstilling. Vi samler beslutningstagere, ledere og udviklingsansvarlige fra både det offentlige, det private og civilsamfundet, som på tværs af brancher og fagområder tager del i omstillingen og bidrager til udviklingen af fremtidens samfund. På Summit mødes vi for både at hæve blikket og se de tre store udfordringer i øjnene, når vi fordeler os og dykker ned i: Digital omstilling | Grøn omstilling | Velfærdsomstilling

Øksnehallen, København , kl. 9:30

9/11-2020

Stinus Lindgren (RV)

Sundhedspolitikken lige nu

Vi får besøg af Radikales sundheds- og forskningsordfører, Stinus Lindgreen. Vi skal sammen med Stinus gennemgå den sundspolitiske situation lige nu i forhold til de vigtigste emner, der presser sig på ude i sundhedsvæsenets virkelighed. Og på Christiansborg – det er ikke altid de samme nemlig. Allerede inden Stinus Lindgreen kom i Folketinget, var han et kendt ansigt på sundhedsområdet. Han har både været forsker i medicinalindustrien og aktiv i sundheds- og forskningsdebatten, til at være Folketingspolitiker. Hvilke positive og negative overraskelser har det givet sundhedspolitikeren?

Altinget, Ny Kongensgade 10, 1472 København K, kl. 9:30

Er du interesseret?

Vi hører gerne om din profil og din interesse for Altingets sundhedsnetværk. Udfyld derfor kontaktformularen for at blive kontaktet af os og høre mere om dine muligheder.

Vi sammensætter netværket ud fra de forskellige profiler, så det består af en varieret sammensætning af relevante aktører fra forskellige hjørner af sundhedssektoren.

Ved at udfylde dine oplysninger til højre kan du derfor komme på en foreløbig liste over potentielle medlemmer.


Accepter betingelser