Følg Finanslov 2021
(Finansministeriet)


Fremsat af: Nicolai Wammen (Finansminister, MF (S))
Ministerområde: Finansministeriet
Status: 1. behandling
2/10
2020

Coop: Regeringen udviser mangel på økologiske ambitioner

DEBAT: Finanslovsudspillet udhuler midler til økologi. Men det er alt for tidligt at overlade økologiens udvikling og udbredelse til markedets kræfter alene, skriver CSR-chef Thomas Roland.

Læs mere
14/9
2020

Klima, velfærd og job: Her er støttepartiernes foreløbige ønsker til finansloven

LISTE: Støttepartierne har allerede ytret en række ønsker til, hvad de gerne ser komme med i de kommende forhandlinger om finansloven for 2021. Altinget giver dig et overblik over alle ønskerne her.

Læs mere
8/9
2020

Genoplev debat om finanslov: Krav om penge til ældre, klima og skattelettelser

FINANSLOV: Flere af Folketingets partier langede ud efter regeringens udspil til finanslov, mens den var gennem første behandlingen i Folketingssalen. Her er nogle vigtige nedslag fra debatten.

Læs mere
8/9
2020
1. BEHANDLING

Salen: Finanslov for finansåret 2021

1. behandling af forslag til finanslov for finansåret 2021 (L 206).

3/9
2020

Regeringen kommer under pres for at sikre flere penge til ældre på finanslov

FINANSLOV: Regeringens prioritering af ældre i finanslovsudspillet vækker skuffelse hos støttepartier, som vil møde op med krav om faste teams og flere varme hænder.

Læs mere
1/9
2020

Støttepartier kritiserer regeringens plan for at sløjfe DR-besparelser

KNEB: De planlagte DR-besparelser skal standses med penge fra regeringens forhandlingsreserve, foreslår regeringen i finanslovsudspil. Det vækker kritik fra støttepartierne.

Læs mere
1/9
2020

Podcast: Tre lynanalyser, der guider dig igennem finanslovens vigtigste emner

AJOUR: I denne podcast kan du lytte til økonomilektor Søren Hove Ravn analysere på økonomien bag finanslovsforslaget, Altingets klimaredaktør om de manglende grønne tiltag og politisk kommentator Erik Holstein om de kommende politiske forhandlinger.

Læs mere
1/9
2020

Flertal mod regeringen: Pulje til hurtigere internet skal bevares

FINANSLOV: Dækningen er stadig dårlig i landdistrikterne, hvilket kan føre til et geografisk skævere Danmark, advarer et flertal af Folketingets partier, som vil bevare bredbåndspuljen på 100 millioner kroner.

Læs mere
1/9
2020

SF kalder miljøministeren i samråd over udskudt naturudspil

NATUR: Efter regeringens udskydelse af naturforhandlingerne bliver miljøministeren kaldt i samråd af SF. "Vi kan ikke bare udskyde det her et år igen," siger SF's naturordfører.

Læs mere
1/9
2020

Lars Trier Mogensen: Forståelsespapiret har trukket tænderne ud på støttepartierne

KOMMENTAR: Spillet om finansloven for 2021 skal nok blive dramatisk udadtil, men indadtil er de reelle uenigheder begrænsede. Forståelsespapiret har låst støttepartierne til kun at kræve tiltag, som S-regeringen på forhånd er enige i, skriver Lars Trier Mogensen

Læs mere
31/8
2020

Wammen skal vise sine evner som blæksprutte

ANALYSE: Det stiller store krav til Nicolai Wammen, hvis finansloven kobles sammen med en række andre forhandlinger. Regeringen har med omhu holdt den grønne regning ude af finanslovsudspillet for at undgå skismaet mellem velfærd og klima.

Læs mere
31/8
2020

Regeringen udskyder storstilet valgløfte: Naturudspil kommer først om et år

NATUR: Miljøminister Lea Wermelin har udsat sin stort anlagte naturpakke til næste efterår. Det vækker kritik hos regeringens støttepartier.

Læs mere
31/8
2020

V: Finanslovsudspillet baner ikke vejen til grøn vækst

DEBAT: S-regeringens finanslovsudspil er renset for vækstinitiativer og et fokus på grøn omstilling. Udspillet tænker alt for kortsigtet og i de forkerte baner, skriver finansordfører Troels Lund Poulsen (V).

Læs mere
31/8
2020

Reaktioner på finanslovsudspillet: ”Dybt bekymrende” og ”helt rigtigt”

OVERBLIK: Støttepartier og organisationer efterspørger grønne tiltag i regeringens finanslovsudspil. Både fagbevægelsen og dansk erhvervsliv ser positivt på flere elementer i udspillet. Se reaktionerne her.

Læs mere
31/8
2020

Her er hovedpunkterne i regeringens forslag til finansloven for 2021

DOKUMENTATION: Milliarder til corona-krigskasse, flere penge til ældreplejen og færre penge til udviklingslande. Få overblik over regeringens udspil til finansloven for 2021.

Læs mere
31/8
2020

Se Wammen fremlægge udspil: "Det er en corona-finanslov"

TV: Regeringens finanslovsudspil står i coronaens tegn. Det stod klart, da finansminister Nicolai Wammen præsenterede finanslovudspillet for 2021. Se pressemødet her.

Læs mere
31/8
2020
FREMSAT

Lovforslag: L 206 (Finansministeriet)

Forslag til finanslov for finansåret 2021.