Aarhus udvider velfærdsteknologiske investeringer

ØKONOMI: Evaluering af hjælpemidler på aarhusiansk plejehjem skaber afsæt for en række nye kommunale investeringer.

Foto: Søren Bidstrup/Scanpix Denmark
Klaus Ulrik Mortensen

Efter den seneste tid at have ageret prøveklud for en række nye teknologier har plejehjemmet Trøjborg i Aarhus Kommune nu fået indsatsen evalueret.

Og konklusionen er, at plejeteknologier som vasketoiletter og forflytningsplatforme nu skal udvides til alle plejehjem i kommunen.

Evalueringen er udført af magistraten for sundhed og omsorg (MSO) i samarbejde med et team af professionelle evaluatorer fra Deloitte og Spitze & Co.

Driftsmæssige gevinster
Listen over nye plejeteknologier inkluderer:

Og evalueringen viser, at de enkelte teknologier har en positiv effekt på borgernes livskvalitet og medarbejdernes arbejdsmiljø. Flere teknologier indeholder desuden et driftsmæssigt potentiale.

Fremtidige investeringer
Aarhus Kommune skriver på sin hjemmeside, at der er et stort ønske om at udnytte de teknologiske hjælpemidler til at skabe de bedst mulige rammer for de borgere, der bor på plejehjem.

“At bo på plejehjem skal opleves som en værdig, tryg og meningsfuld ramme for de sidste år af livet. Samtidig vil vi gerne anvende teknologien til at tilbyde de bedst mulige arbejdsforhold for de medarbejdere, der arbejder på plejehjem, og skabe en effektiv drift,” skriver man.

Og på baggrund af evalueringen har MSO så besluttet at:

0:000:00