Det sker i EU: Finansministre snakker om russiske penge og parlamentarikere stemmer om misvisende miljøanprisninger

En tredjedel af EU-Kommissionen drager til Schweiz til det årlige World Economic Forum, mens de europæiske folkevalgte blandt andet skal stemme om lovgivning for forbrugermærkninger såsom "øko", "naturlig" og "miljøvenlig".

I sidste uge var EU-Kommissionen samlet til et seminar i den belgiske by Jodoigne. Denne uge rejser kommissionsformand Ursula von der Leyen (nummer to fra venstre) sammen med otte af sine kolleger til World Economic Forum i Schweiz.
I sidste uge var EU-Kommissionen samlet til et seminar i den belgiske by Jodoigne. Denne uge rejser kommissionsformand Ursula von der Leyen (nummer to fra venstre) sammen med otte af sine kolleger til World Economic Forum i Schweiz.Foto: EU-Kommissionen
Julie Schønning

Mandag 15. januar

Denne uge mødes politiske topfolk, forretningsfolk og andre samfundsaktører for at diskutere verdens tilstand til det årlige World Economic Forum i den schweiziske by Davos. Fra EU-Kommissionen deltager hele ni kommissærer, herunder kommissionsformand Ursula von der Leyen.

Store udfordringer som klimatilpasning, cirkulær økonomi og en socialt bæredygtig grøn omstilling er på spisesedlen, når EU’s miljøministre mødes for første gang i år til et uformelt møde mandag og tirsdag. Når Magnus Heunicke (S) og kollegerne indfinder sig på Egmont Palace i Bruxelles, bliver der rig mulighed for networking, da der ikke skal træffes nogle konkrete politiske beslutninger.

Medlemmerne af Europa-Parlamentet drager til Strasbourg, hvor der denne uge er plenarsamling.

0:000:00