Det sker i EU: Masseudflugt til Davos og nye EU-parlamentarikere i korruptionssøgelyset

To EU-parlamentarikere skal have ophævet deres immunitet i forbindelse med den såkaldte Qatargate, det meste af EU-toppen drager til Schweiz, mens økonomiminister Troels Lund Poulsen (V) får sin EU-debut i sin nye rolle i denne uge.

Belgiske Marc Tarabella er den ene af de to EU-parlamentarikere, der i denne uge må se til, mens processen for at ophæve deres diplomatiske immunitet går i gang, så de kan undersøges i forbindelse med den største korruptionsskandale i Europa-Parlamentets historie.
Belgiske Marc Tarabella er den ene af de to EU-parlamentarikere, der i denne uge må se til, mens processen for at ophæve deres diplomatiske immunitet går i gang, så de kan undersøges i forbindelse med den største korruptionsskandale i Europa-Parlamentets historie.Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

Mandag 16. januar

Knap er EU-kommissærerne vendt tilbage fra polarcirklen, hvor de i sidste uge var gæster hos det svenske EU-formandskab, før hele 10 af dem må finde vintertøjet frem igen. De skal nemlig alle i løbet af denne uge til Davos, hvor World Economic Forum slår dørene op for de årlige networking-sessioner mellem politikere, meningsdannere og virksomhedsledere i de schweiziske alper. Også Europa-Parlamentsformand Roberta Metsola tager et smut forbi. Det samme gør formanden for Det Europæiske Råd, Charles Michel.

På vej dertil mødes kommissionsformand Ursula von der Leyen med den franske præsident, Emmanuel Macron. Danmarks EU-kommissær, Margrethe Vestager, skal ikke til Davos. Til gengæld mødes hun mandag med den nye franske transportminister og tidligere europaminister, Clément Beaune.

Finansministrene i eurozonen mødes for blandt andet at se på, hvordan det er gået med Kroatiens indtræden i gruppen per 1. januar i år.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00