Det sker i EU: Så skal Europas fremtid kickstartes

Corona-vaccinen fra Johnson & Johnson, som allerede er i brug i USA, kan blive godkendt af de europæiske myndigheder i denne uge.
Corona-vaccinen fra Johnson & Johnson, som allerede er i brug i USA, kan blive godkendt af de europæiske myndigheder i denne uge.Foto: Shannon Stapleton/Reuters/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

Mandag 8. marts
Europa-Parlamentet vil lægge sin linje, når det kommer til en ny, kontroversiel CO2-grænseskat, der skal pålægges for at undgå unfair konkurrence fra virksomheder uden for EU, der ikke skal leve op til de europæiske klimaregler. De sender dermed et signal til EU-Kommissionen, der er i gang med at skrive løs på sit forslag til en sådan skat.

De EU-folkevalgte stemmer også om en kontroversiel sag. Det handler om, hvorvidt tre catalanske medlemmer, heriblandt regionens tidligere leder Carles Puigdemont, skal have hævet deres diplomatiske immunitet, så de kan begæres udleveret til retsforfølgelse i Spanien for deres medvirken i den ureglementerede folkeafstemning om Cataloniens løsrivelse i 2017.

Tirsdag 9. marts
Ved det ugentlige møde i EU-Kommissionen vil Danmarks EU-kommissær, Margrethe Vestager, skulle have vedtaget EU’s digitale mål for 2030, mens EU’s udenrigschef, Josep Borrell, vil søge sine kollegers grønne lys til, hvad EU’s humanitære rolle i verden skal være i en coronakontekst.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00