EU varmer op til nyt klimamål for 2040

Der er opbakning til 90 procents klimareduktion fra Danmark og Bulgarien, men de store EU-lande har fortsat ikke taget deres standpunkt, og Ungarn stiller sig på tværs.

Som det første medlemsland meldte Danmark med klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard (M) i spidsen ud, at man bakker op om et EU-klimamål på minimum 90 procents reduktion i 2040. 
Som det første medlemsland meldte Danmark med klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard (M) i spidsen ud, at man bakker op om et EU-klimamål på minimum 90 procents reduktion i 2040. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Rasmus Bloch Hansen

I øjeblikket forhandler EU’s miljøministre om at sætte et nyt klimamål for 2040. Mens flere østeuropæiske lande, der er store klimaudledere, melder sig klar til at sætte et ambitiøst mål, har flere af de toneangivende medlemslande fortsat ikke meldt noget om deres position ud. 

Allerede i december meldte Danmark med klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard (M) i spidsen ud, at man ønsker, at EU skal reducere mindst 90 procent i udledningen af drivhusgasser i 2040. 

Dette ønske ligger i forlængelse af anbefalingerne fra EU’s Klimaråd, som lyder på 90 til 95 procents reduktion i 2040.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00