Millioner til oplysning i patent-valgkamp

OPLYSNING: Kulturminister Marianne Jelved (R) vil torsdag anmode Folketinget om 13,5 millioner kroner til oplysningskampagner op til afstemningen om EU's patentdomstol. Ved euroafstemningen i 2000 blev der afsat 30 millioner kroner.
Finansudvalget skal tage stilling til, hvor mange penge der skal afsættes til oplysningskampagner i forbindelse med folkeafstemningen om EU's patentdomstol.
Finansudvalget skal tage stilling til, hvor mange penge der skal afsættes til oplysningskampagner i forbindelse med folkeafstemningen om EU's patentdomstol.Foto: Colourbox
Morten Øyen
Fakta
Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har bebudet, at danskerne skal stemme om dansk deltagelse i EU's patentdomstol 25. maj – samme dag, der er valg til Europa-Parlamentet.

Torsdag kommer Folketingets Finansudvalg til at diskutere penge til oplysningskampagner til den kommende folkeafstemning om dansk deltagelse i EU's patentdomstol. Op til mødet har Marianne Jelved nemlig anmodet om, at Folketinget støtter, at der afsættes 13,5 millioner kroner til oplysning i forbindelse med folkeafstemningen.

Da der senest var en EU-folkeafstemning, var det i 2000, da danskerne skulle tage stilling til dansk deltagelse i euroen. Dengang blev der afsat 30 millioner kroner til oplysningsaktiviteter gennem Europa-Nævnet. Men "da emnet for den forestående folkeafstemning er veldefineret og begrænset, foreslås der afsat færre midler til oplysningsindsats end ved de tidligere afstemninger," lyder det i kulturminister Marianne Jelved oplæg.

Konkret foreslår kulturministeren, at 12 millioner skal gå til Europa-Nævnet, hvorfra der så kan ansøges om støtte til oplysningsaktiviteter i forbindelse med folkeafstemningen. De sidste 1,5 millioner kroner, foreslår Marianne Jelved, skal gå til Erhvervs- og Vækstministeriets oplysningsarbejde omkring EU-patentafstemningen.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00