Peter Skaarup
 svarer 
Nick Hækkerup

Peter Skaarup (DF) spørger justitsministeren, Nick Hækkerup, om man kan komme i den situation, at Højesteret aflyser den planlagte retssag om ulovlig logning, som er berammet til den 17. og 18. marts 2022, fordi ikrafttrædelse af logningsreglerne er ændret til den 3. marts 2022

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 93, Spørgsmål 87
Vil ministeren redegøre for, om man kan komme i den situation, at Højesteret aflyser den planlagte retssag om ulovlig logning, som er berammet til den 17. og 18. marts 2022, fordi ikrafttrædelse af logningsreglerne, der er genstand for retssagen, efter regeringens ønske er ændret til den 3. marts 2022 umiddelbart inden hovedforhandlingen i Højesteret, hvilket vil betyde, at Højesteret ikke kommer til at forholde sig til, hvorvidt bekendtgørelse om logning rent faktisk var ugyldig?

Svar fra fredag den 18. februar 2022
Sagen for Højesteret vedrører spørgsmålet om de gældende logningsreglers gyldighed og om, hvorvidt pligten til hurtigst muligt at bringe de danske logningsregler i overensstemmelse med EU-retten er iagttaget. Der henvises til Justitsministeriets brev af 10. december 2021 om tidsplan for behandling af lovforslag nr. L 93 om ændring af retsplejeloven og lov om elektroniske kommunikationsnet eller -tjenester (Revision af reglerne om registrering og opbevaring af oplysninger om teletrafik (logning) m.v.) (L 93 – bilag 9).

I sagen for Højesteret har Justitsministeriet bl.a. gjort gældende, at appellanten ikke vil have retlig interesse i en dom efter påstandene om, at den gældende logningsbekendtgørelse er ugyldig, hvis logningsbekendtgørelsen er ophævet på tidspunktet for domsafsigelsen. Det skyldes, at i en sådan situation vil en dom i overensstemmelse med appellantens påstande, om at logningsbekendtgørelsen skal tilsidesættes som helt eller delvist ugyldig, ikke have nogen betydning for appellantens retsstilling, idet denne retsstilling i givet fald vil være bestemt af helt nye regler, som ikke er – eller kan være – genstand for sagen for Højesteret.

Spørgsmålet om retlig interesse vil imidlertid indgå som et af flere, som Højesteret skal tage stilling til ved hovedforhandlingen, der er berammet til den 17.-18. marts 2022.

Side
0:000:00