Samira Nawa
 svarer 
Nick Hækkerup

Samira Nawa (R), Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) og Eva Flyvholm (EL) spørger justitsministeren, Nick Hækkerup, om ændringsforslag stillet af ministeren uden for betænkning har været drøftet med politi og anklagemyndigheden

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 93, Spørgsmål 108
Vil ministeren bekræfte, at ændringsforslag stillet af ministeren uden for betænkning har været drøftet med politi og anklagemyndigheden, og vil ministeren redegøre for myndighedernes eventuelle bemærkninger til ændringsforslagene?

Svar fra fredag den 25. februar 2022
Justitsministeriet har været i tæt dialog med Teleindustrien gennem hele processen med lovforslaget. for i videst mulige omfang at imødekomme Teleindustriens tre konkrete forslag til at nedbringe de administrative byrder for udbyderne, som Teleindustrien har fremført på adskillige møder med Justitsministeriet, på høringen om lovforslaget i Retsudvalget den 13. januar 2022 (jf. bilag 14 til lovforslaget) g i notatet i forbindelse med Teleindustriens foretræde for Retsudvalget den 25. november 2021 (jf. bilag 3 til lovforslaget).

Justitsministeriet har herudover i forbindelse med udarbejdelsen af ændringsforslagene haft en tæt dialog med Teleindustrien, hvor der bl.a. er drøftet mulige tekniske løsninger i forbindelse med etableringen af en alternativ model for entydig identifikation af slutbrugere/brugere på baggrund af Teleindustriens behov, og hvad de enkelte ændringer måtte forventes at kunne reducere udbydernes byrder med.

Herudover har Justitsministeriet gennemgået de væsentlige elementer i ændringsforslagene for Teleindustrien forud for fremsættelsen af ændringsforslagene for Folketinget. Teleindustrien har i den forbindelse givet udtryk for, at ændringsforslagene i vidt omfang imødekommer Teleindustriens tre centrale punkter.

Der har ikke været gennemført en offentlig høring over ændringsforslagene, ligesom ændringsforslagene ikke har været sendt til Teleindustrien forud for fremsættelsen
0:000:00