Ernæringsprofiler samler støv i EU-Kommissionen

ANPRISNINGER: De stærkt forsinkede ernæringsprofiler splitter forbrugerorganisationer og industri i Europa. I Danmark støtter alle parter profilerne, som formentlig bliver lanceret af EU-Kommissionen i år.
Foto: Julie Charlotte Christensen/ Altinget
Ida Skytte

Der er penge at tjene i det her, og forsinkelsen skaber usikkerhed. Ingen ved, hvor det her lander, så det er utilfredsstillende for dem, der har produkter på banen.

Astrid Bork Andersen
Chefkonsulent, DI Fødevarer

Selv om der var deadline i 2009, er EU-Kommissionen stadig ikke kommet med et forslag til ernæringsprofiler.

Interne uenigheder kombineret med stærke interesser på både strammer- og slappersiden har forsinket arbejdet med at udforme regelsættet, der sammen med de allerede gældende regler skal definere rammerne for de omstridte ernærings- og sundhedsanprisninger på fødevarer. Ifølge en række kilder kommer forslaget formentlig først i løbet af efteråret eller i hvert fald inden årets udløb.

Forbrugerrådet frygter slappe profiler
For at sætte fokus på både ernæringsprofiler og anprisninger og for at påvirke beslutningsprocessen afholder Forbrugerrådet i morgen, onsdag, debatdag om emnet. I Danmark støtter alle parter - i modsætning til andre EU-medlemslande - profilerne, men de er ikke enige om, hvor grænserne skal trækkes.

0:000:00