FødevareIndustrien utilfreds med anprisningskrav

NYHED: Fødevarestyrelsen stiller alt for høje krav til de produkter, der skal kunne anprises som særligt sundhedsvenlige, mener FødevareIndustrien.
Det er for svært for danske producenter at få godkendt anprisninger, mener FødevareIndustrien.
Det er for svært for danske producenter at få godkendt anprisninger, mener FødevareIndustrien.
Niels Th. Dahl

Hvorfor skal de danske myndigheder så også være filter på, hvad de vil sende videre? Man kan sagtens forestille sig, at de måske stiller endnu højere krav end EFSA, så vi ender med kun at få halvdelen af det igennem, der ellers kunne være godkendt.

Astrid Bork Andersen
Konsulent i FødevareIndustrien
Fakta

Tidsplan for anprisningsforordningen 

December 2006: Anprisningsforordningen vedtages

Januar 2008: Sidste frist for indsendelse af forslag til positivliste fra medlemslandene til EFSA. Positivlisten skal beskrive, hvilke anprisninger af sundhedsfremmende virkninger der må bruges.

Januar 2009: Arbejde med de såkaldte ernæringsprofiler skal være afsluttet. Ifølge forordningen er det kun sunde fødevarer, der må anprises, og derfor skal det kortlægges ved hjælp af ernæringsprofiler, hvilke fødevarer det drejer sig om.

Januar 2010: Sidste frist for Kommissionen for godkendelse af positivliste fra EFSA

De danske forbrugere og de danske fødevareproducenter risikerer at stå tilbage som taberne i EU, når forordningen om anprisning af fødevarer er endeligt implementeret om få år.

Det mener fødevarebranchens organisation FødevareIndustrien.

Foreningen anklager Fødevarestyrelsen i Danmark for at stille alt for høje krav til, hvilke sundhedsanprisninger den vil anbefale over for den europæiske fødevaresikkerhedsautoritet EFSA, der skal foretage den endelige godkendelse af tilladte anprisninger i løbet af de næste par år.

0:000:00