Folketingspolitikere frygter at miste indflydelse over landdistriktsmidler

LANDDISTRIKTSFOND: Det går for vidt med ministerbeføjelser, lyder bekymringen fra oppositionens fire fødevareordførere under 1. behandling af lovforslaget om landdistriktsfonden. Et generelt problem, at ministrene får for mange beføjelser, lyder det fra Liberal Alliance.

Folketingspolitikere frygter, at ministerbeføjelser i lovgivningen flytter vigtige beslutninger væk fra Christiansborg
Folketingspolitikere frygter, at ministerbeføjelser i lovgivningen flytter vigtige beslutninger væk fra ChristiansborgFoto: Colourbox
Lise-Lotte Skjoldan

Det er en uskik, at ministrene tillægger sig selv flere og flere beføjelser.

Budskabet var klart fra fødevareordfører Mette Bock (LA) under 1. behandlingen af lovforslaget om landdistriktsfonden. Og det var det samme budskab, som de tre øvrige oppositionsordfører havde med til Folketingssalen. De er bekymrede for, at meget vide ministerbeføjelser i rammelovgivningen i sidste ende sætter folketingspolitikerne uden for indflydelse.

Formand for fødevareudvalget René Christensen (DF) understreger, at netop dette lovforslag er et omfattende papir, der omhandler fordeling af rigtig mange EU-midler og skal sætte rammen i en syvårig periode. Derfor er det særligt vigtigt, at Folketinget også bliver inddraget i beslutningsprocessen, når midlerne skal udmøntes.

0:000:00