Gråsten Fjerkræ truer Fødevarestyrelsen med at gå til EU-Kommissionen 

ÆGGESTRID: Forbrugerne bliver vildledt, når Fødevarestyrelsen siger, at danske æg er mere sikre end udenlandske, mener Gråsten Fjerkræ. Virksomheden truer med at bringe sagen videre til EU-Kommissionen.

Er der mindre risiko for at få salmonella ved at spise danske æg i forhold til udenlandske?

Det spørgsmål er blevet til en strid, der omfatter både danske og tyske virksomheder, Fødevarestyrelsen og en brancheorganisation.

Den danske fjerkræproducent Gråsten Fjerkræ beskylder i et åbent brev Miljø- og Fødevareministeriet for vildledende markedsføring, som reaktion på følgende bemærkning i et notat fra Miljø- og Fødevareministeriet.

Login

 • Anmeld

  Anna

  Danske æg og kyllinger ER salmonella-frie, hvis de når frem til butikkerne

  Alle danske konsumæg kontrolleres via mange prøver fra æglæggernes gødning og stikprøver af æg fra alle hold og alle flokke kyllinger/høns testes allerede på gården for salmonella mange gange i løbet af produktionsperioden.

  Danske konsum-æg holdes væk fra de danske forbrugere indtil de er blevet varmebehandlede, hvis der konstateres f.eks. salmonella. Dansk fjerkræ har ofret to-cifret milliard-beløb på at fjerne salmonella fra æg og kød og langt om længe har selv EU accepteret, at dansk, finsk og svensk kyllinge- og hønsekød samt æg er uden salmonella FORDI det er så vel-dokumenteret.

  Mig bekendt er der ikke andre lande i Europa, og slet ikke i EU, der har ofret noget som helst på at udrydde salmonella i staldene. Det har de 3 nævnte skandinaviske lande gennem mere end 25 år og derfor er det rimeligt, at grossisterne skal dokumentere, at tilsvarende produkter skal dokumentere, at der ikke er salmonella i æg og kød.

  Hvor meget lys sætter Gråsten på, at alle deres økologiske ænder er opvokset og slagtet i Tyskland? Flere slagtere i supermarkeder vidste det i hvert fald ikke, selv om det faktisk står på Gråstens hjemmeside…. – Hvor stor forskel er der på de betingelser økologiske danske kødproducenter lever op til i forhold til de tyske?

  Økologiske fødevarer f.eks. pølser af forskellig type må gerne tilsættes nitrit i Tyskland og andre lande – det må de danske ikke, da der har været undersøgelser, der pegede på risiko for kræft. Men hvilke forskelle er der på f.eks. økologiske æg og fjerkrækød? Er der de samme arealkrav? Er der de samme krav til udendørs arealer?

  De allerbedste hilsener