Julesamtale med Søren Gade

JULESAMTALE: Selvom Søren Gade (V) nu er vendt tilbage til Christiansborg, tager han stadig hjem til Jylland, når han har brug for ro. Så går han lange ture ved Vesterhavet, hvor der er plads til at tænke lidt over, hvor lille man egentlig er. Det fortæller han blandt andet i dagens kalenderinterview.

<span>Tidligere så Søren Gade mange tunge film i biografen, men det er han helt holdt op med. Der så mange problemer i virkeligheden, at det er unødvendigt at komplicere sit liv
med sådan nogle <i>gå-hjem-og-hæng-dig-film</i>, fortæller han blandt andet&nbsp;i dagens kalenderinterview.</span>
Tidligere så Søren Gade mange tunge film i biografen, men det er han helt holdt op med. Der så mange problemer i virkeligheden, at det er unødvendigt at komplicere sit liv med sådan nogle gå-hjem-og-hæng-dig-film, fortæller han blandt andet i dagens kalenderinterview.Foto: Altinget.dk
Katrine Falk Lønstrup
Søren Gades kontor er dekoreret med udstoppede dyr, som han har skudt på sine jagtture. Blandt andet denne elg, der i anledning af julen og EU-afstemningen er blevet pyntet med blå ja-julekugler af Jakob Ellemann-Jensen (V).
Søren Gades kontor er dekoreret med udstoppede dyr, som han har skudt på sine jagtture. Blandt andet denne elg, der i anledning af julen og EU-afstemningen er blevet pyntet med blå ja-julekugler af Jakob Ellemann-Jensen (V). Foto: Altinget.dk
Fakta
Søren Gade Jensen er født 27. januar 1963.

Han har været medlem af Folketinget fra 2001 til 2011 og igen fra 18. juni 2015, hvor han blev valgt ind i Nordjyllands Storkreds. Søren Gade er i dag gruppeformand for Venstres Folketingsgruppe og statsrevisor. Han har tidligere været forsvarsminister fra 24. april 2004 til 23. februar 2010.

Søren Gade er uddannet cand.oecon fra Aarhus Universitet i 1990. Derudover blev han fra 1983 til 1989 uddannet i Forsvaret og er nu major af reserven.


Søren Gade har tidligere været blandt andet driftsøkonom på Færch Plast fra 1995 til 2001 og centerchef på RAR Regnskabscenter fra 2001 til 2004 – og i pausen fra Folketinget var han fra 2012 til 2014 direktør i Landbrug og Fødevarer.

Kilde: ft.dk

Hvorfor gik du ind i politik?

Jeg meldte mig ind i VU, da jeg gik i gymnasiet. På Holstebro Gymnasium var det sådan lidt den tredje vej af socialismens lyksaligheder, så det var nok en reaktion på det. Det var heller ikke helt ude af tangenten at blive VU'er, for min mor kom fra landet, og min far var selvstændig erhvervsdrivende. Og dengang var VU'erne jo de venstresnoede borgerlige. Min bror var KU'er, og han gik med jakkesæt og slips i skolen. Det gjorde jeg altså ikke.

I gamle dage kunne politikerne jo komme afsted med hvad som helst. Store, tykke mænd, der stod klar 5-10 minutter før TV-avisen. Så kunne de sige et eller andet og ellers smutte ind på Borgen igen. Sådan er det jo ikke i dag.

Søren Gade (V)
Medlem af Folketinget og gruppeformand for Venstre

Hvilken politiker har været en inspiration for dig?

0:000:00