Massiv kritik af forsinkede ernæringsprofiler

ANPRISNINGER: EU-Kommissionens forslag til ernæringsprofiler trækker stadig ud. Dybt problematisk, mener Christel Schaldemose (S), som bakkes op af både Forbrugerrådet og DI.
EU-Kommissionens forslag til ernæringsprofiler trækker stadig ud. Dybt problematisk, lyder det fra flere sider.
EU-Kommissionens forslag til ernæringsprofiler trækker stadig ud. Dybt problematisk, lyder det fra flere sider.Foto: Colourbox.com
Peter Baggesgaard Hansen

Det er problematisk, at man begynder at anprise, før man har fået ernæringsprofilerne på plads. Det mener vi støtter de kræfter, som er imod selve konceptet om ernæringsprofiler.

Camilla Udsen
Fødevarepolitisk medarbejder, Forbrugerrådet

EU-Kommissionen er efter snart to et halvt års forsinkelse stadig ikke kommet med et forslag til ernæringsprofiler.

Profilerne skal sætte rammerne for de meget omstridte ernærings- og sundhedsanprisninger på fødevarer. Europaparlamentariker for Socialdemokratiet Christel Schaldemose mener, det er dybt problematisk, at Kommissionen endnu ikke er kommet med deres forslag:

”Det er fuldstændig uacceptabelt. Jeg mener, at man får lov at give alt for mange produkter anprisninger, men det, at der skulle være nogle ernæringsprofiler at hænge anprisningerne op på, gjorde trods alt, at man alt andet lige kunne leve med det,” siger Christel Schaldemose.

0:000:00