Ny milliardaftale om bæredygtigt fiskeri

KORT NYT: En ny aftale til 1,3 milliarder kroner om bæredygtig udvikling af dansk fiskeri er indgået med stort flertal i Folketinget.

Et bredt flertal i Folketinget har indgået en ny aftale om bæredygtigt fiskeri.
Et bredt flertal i Folketinget har indgået en ny aftale om bæredygtigt fiskeri.

Af Anne Højbo Bjørn. Folkeskolepraktikant, 9.klasse Frederiksborg Byskole

Dansk Folkeparti, Konservative, Enhedslisten, SF, Venstre og SR-regeringen vedtog fredag en ny aftale til 1,3 milliarder kroner om bæredygtigt fiskeri, der gælder for perioden 2014-2017.

Pengene kommer hovedsagligt fra EU's Hav og Fiskerifond. Pengene skal for eksempel gå til udvikling og støtte til investeringer i fiskeriredskaber og udstyr, der skal reducere miljøpåvirkning på havbunden og til at støtte produktforædling og afsætning. En del af pengene skal også gå til at hjælpe fiskerne med at håndtere den nye indførelse af EU's udsmidsforbud, som starter til nytår. Forbuddet går ud på, at fiskerne skal tage alt, hvad de fanger, med i land.

Fødevareminister Dan Jørgensen (S) siger i en pressemeddelelse om aftalen:

"Danmark har brug for mere liv på havnene og flere bæredygtige fisk i nettet. Derfor er jeg meget tilfreds. Med aftalen skaber vi rammerne for vækst, jobs og liv på vandet og i de danske havne, og samtidig passer vi bedre på fiskebestandene og vandmiljøet."

En anden del af aftalen lyder på, at man vil gøre en indsats for fiskeriområder, og man vil etablere lokale fiskeaktionsgrupper, der skal prøve at skabe vækst og beskæftigelse i yderområderne.

Læs hele aftalen her.

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Dan Jørgensen

Minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, MF (S)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2004)

0:000:00